Foto: Kadrs no video/Publicitātes foto

Kremlim īpaši lojālais dziedātājs Oļegs Gazmanovs Putina atbalsta koncertā Lužņiku stadionā Maskavā uz skatuves kāpa melnā dūnu jakā, ko ražojis slavenais itāļu zīmols "Prada". Šis zīmols savus veikalus Maskavā slēdzis. Gazmanova jakai "Prada" logotips bija aizlīmēts ar melnu materiālu.

Kā raksta medijs "Insider", Gazmanovs uz skatuves kāpa, lai izpildītu dziesmu "Oficieru kungi", un viņa siltā dūnu jaka nedaudz atšķīrās no tās, kādas varam redzēt "Prada" veikalos un interneta vietnēs, proti, logotipa burtiņi nebija redzami – izstrādājumā atstāts tikai neliels sarkana auduma laukums.

"Insider" novērojis, ka iepriekš tāda pati taktika bija arī Maskavas piepilsētas Dmitrovas mēram Iļjam Ponočevnijam, kad viņš devies nolikt ziedus pie Mūžīgās liesmas memoriāla. Abi kungi iegādājušies vienādas jakas.

Lai gan "Prada" savus veikalus Krievijā slēdzis, melnā dūnu jaka Krievijas interneta veikalos nopērkama par 340 tūkstošiem rubļu jeb 4267 eiro. Itāļu zīmols tās šūdina Rumānijā.

Koncertā "Slava tēvzemes aizstāvjiem!" Lužņiku stadionā 22. februārī pulcējās galvenokārt "budžetnieki" – tā dēvē Krievijas valsts aparātā strādājošos, kam algu maksā no budžeta. Neraugoties uz darbadienu, tiem tika dots uzdevums ierasties.

Kā vēsta "Meduza", koncertā pirms un pēc diktatora Vladimira Putina runas uzstājās grupa "Ļube", Grigorijs Ļepss, Oļegs Gazmanovs un jaunais mākslinieks Šamans.

Sociālajos tīklos klejo video, kuros redzams, ka liela daļa sanākušo koncertu pameta pēc tam, kad beidzās bezmaksas ēdienu un dzērienu dalīšana. Maskavā valdīja mīnus 15 grādu aukstums, tāpēc ļaudis gājuši sildīties stadiona tualetēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!