Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas estrādes primadonna, kura atklāti nostājusies pret Vladimira Putina režīmu un viņa iniciēto karu Ukrainā, savā "Instagram" kontā uzrunājusi tos cilvēkus, kas šobrīd pret dziedātāju vērš savu naidu. Māksliniece, kurai nekad nav bijis kabatā jāmeklē pēc vārda, izteikusies visai skarbi.

Alla Pugačova otrdien instagramā raksta: "Kāda laime, ka mani ienīst tieši tie ļaudis, kurus pati neesmu varējusi ciest. Ja es viņiem patiktu, tas nozīmē, ka visu mūžu esmu dziedājusi un dzīvojusi bezjēdzīgi. Iemesli ir skaidri. Lai tik griež savus zobus! Viņi bija kalpi, bet kļuva par vergiem," reaģējot uz masīvo Kremļa režīmam lojālo sabiedrībā zināmu cilvēku kritiku, raksta Pugačova.

Zem viņas ieraksta virknējās gandrīz 40 tūkstoši citu cilvēku komentāru. Tajos pausti gan atbalsta vārdi Pugačovas asajam viedoklim, gan arī nievas. Savukārt vēl kāda Krievijas slavenība, pretrunīgi vērtētā Ksenija Sobčaka, Pugačovas ierakstu papildināja ar šādu viedokli: "Traģēdija ir tur, ka viņiem diemžēl patīk tie cilvēki, kuri nozīmēti patikt." Arī Sobčakas teikums nav uztverts viennozīmīgi.

"Delfi" jau vēstīja, ka Pugačova asi kritizējusi Krievijā notiekošo un lūgusi Tieslietu ministrijai viņu atzīt par "ārvalstu ietekmes aģentu", – par tādu nesen nosaukts viņas vīrs Maksims Galkins. Pagaidām gan viņa nekādos "melnajos sarakstos" nav iekļauta.

Pugačova, kura daudzus gadu desmitus bija vadošā, mīlētākā dziedātāja Krievijā un iemiesoja "krievu dvēseli", jau kopš Krimas aneksijas 2014. gadā kritizē Kremļa politiku. Kopš kara sākuma Pugačova tiek masveidā nievāta arī Kremļa kontrolētajos medijos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!