Foto: Privātais arhīvs
Pēc vairāk nekā 10 mēnešus ilga "detoksa" Vladimira Putina preses sekretāra Dmitrija Peskova meita Elizaveta Peskova atkal parādījusies sociālajā tīklā "Instagram", kas gan viņas dzimtenē ir aizliegto vietņu sarakstā. Pērn martā Liza Peskova vēstīja, ka "Instagramu" pamet.

Kā zināms, Krievijā no pērnā gada 14. marta bloķēta "Instagram" platforma, tās lietotājiem masveidā pārejot uz "Telegram" un "VKontakte" portāliem. Kremļa runasvīra Peskova daiļā meita Liza kara sākumā savā "Instagram" profilā publicēja uzsaukumu "Karam nē!", tad mudīgi tas tika izdzēsts un visbeidzot marta vidū Liza Peskova šo vietni pameta ar garām pārdomām par sankciju postu.

Kopš tā brīža pagājuši jau vairāk nekā 10 mēneši, un Peskova šajā laikā nudien "atpūtusies" no sociālajiem tīkliem. Viņas pēdējais "Telegram" ieraksts veikts pērnā gada septembrī, bet aizliegtajā "Instagram" jauniete vispār nebija spērusi kāju.

9. janvārī viņa tomēr vietnē atgriezusies, lai pieņemtu un publiskotu apsveikumus jubilejā - pirmdien jaunietei apritēja 25 gadi. Spriežot pēc ierakstiem, Liza Peskova dzimšanas dienu svinēja Maskavā. Vienā no videovēstījumiem viņa pozē telpā, kas pilna ar koši rozā baloniem, bet citā telpā viņai rokās melni baloni. Jaunā dāma priekpilni atrādījusi daudzos saņemtos ziedu pušķus.

Peskovas draudzenes savos virtuālajos sveicienos sauc jubilāri par "skaisto, sievišķīgo, mērķtiecīgo Ļizu". Kāda paziņa savā vēstījumā raksta: "Tu esi mantojusi visas labākās savu vecāku iezīmes!"

Jāpiebilst, ka šo desmit mēnešu laikā par aptuveni 10 000 sarucis viņas sekotāju skaits "Instagram" – bija 245 tūkstoši, tagad ir 235 000.

Līdz kara sākumam Liza Peskova dzīvoja Eiropā, piekopjot visai greznu dzīvesveidu. Pēc tam, kad virknei Kremļa elites pārstāvju tika piemērotas sankcijas, Peskova pukojās, ka tās nelietīgi noteiktas arī elites cilvēku ģimenes locekļiem. Tagad Liza Peskova mitinās savā dzimtenē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!