Foto: Kadrs no video

Krievijas estrādes karalis Filips Kirkorovs negaidīti sacēlies pret Kremļa rupora vienu no galvenajām propagandistēm Margaritu Simonjanu. Kirkorovs, kurš izsenis zināms kā Kremlim lojāls mākslinieks, publiski meties aizstāvēt no Simonjanas izteikumiem cietušos Maksimu Galkinu un Allu Pugačovu.

Pirms dažām nedēļām Margarita Simonjana TV ēterā atļāvās īpaši dzēlīgi paņirgāties par humoristu Maksimu Galkinu, kurš jau sen ir Vladimira Putina piekoptās politikas kritiķis, nosodot arī Krievijas iebrukumu Ukrainā un visbeidzot pametot savu dzimteni, kopā ar sievu Allu Pugačovu un bērniem pārceļoties uz Izraēlu.

Simonjana no TV ekrāna pauda, ka Galkins ir "melis un gejs, kurš apprecējis vecu, bagātu veceni".

Pats Galkins šos izteikumus nav komentējis, taču viņu publiski aizstāvēja, piemēram, Laima Vaikule. Un gluži negaidīti klusēšanu pārtraucis arī Filips Kirkorovs, kuru pamatoti uzskata par Kremļa režīmam lojālu mākslinieku.

Kirkorovs "Instagram" publiskoja uzrunu, kurā runā par visu nāciju draudzību un nevajadzīgo naidīgumu un sašķeltību, jo tieši to, viņaprāt, vēlas Rietumu partneri. Cilvēkus ar citādiem uzskatiem [kara jautājumā] viņš sauc par vienkārši nobijušamies, taču atzīmē, publiski zināmām personībām nav jāslēpj savs viedoklis, bet raganu medības ir nosodāmas.

Savā uzrunā Kirkorovs personīgi vēršas arīdzan pie Margaritas Simonjanas, kura aizskārusi viņa kolēģus Galkinu un Pugačovu: "Priekš kam? Vai turēji klāt svecīti, ka vari publiski nomelnot Galkinu un viņa ģimeni? Ko par tevi jādomā Allas un Maksima bērniem? Kā lai viņi tagad skatās uz savu dzimteni, kurā viņu vecākus tā nozākā? Kā tu uzdrošinies publiski pazemot cilvēkus? Margarita, tu esi galvenā redaktore mūsu valsts ruporā, nevis bāba tirgū, kas izplata baumas. Dzīvoju pēc principa: nedari otram to, ko nevēlies saņemt pats. Gan jau atradīsies cilvēki, kas publiski mazgās arī tavu netīro veļu – neesam svētie, grēciņi pagātnē ir visiem. Jūsu apmelojumu dēļ profesionāļi pamet Krieviju," izteicās dziedātājs.

Jau vēstīts, ka 55 gadus vecais Kirkorovs ir atzīts par nevēlamu personu daudzās valstīs, tostarp viņam aizliegts iebraukt Baltijā. Kirkorovs nav nosodījis Krievijas iebrukumu Ukrainā, savukārt viņa bijusī sieva Pugačova kopā ar savu vīru Galkinu jau daudzus gadus kritizē Kremļa režīmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!