Foto: Vida Press
Kremļa kontrololētajā Krievijas televīzijas kanālā NTV (HTB) kā nopietna ziņa pasniegts amerikāņu aktiera un komiķa Džima Kerija tviterī paustais "satraukums" par Krievijas noteikto aizliegumu viņam tur ieceļot. Kerija teiktais citēts precīzi, taču ignorējot kontekstu, proti, viņš sarkastiski pajokoja.

Būdams Kanādas pilsonis, 60 gadus vecais Džims Kerijs līdzās vairākiem desmitiem citu populāru personību ticis iekļauts Krievijas "melnajā sarakstā", proti, Krievijas varasiestādes lēmušas aizliegt viņam ieceļot Krievijā. Aktieris par to paziņoja savā "Twitter" kontā, retvītojot vēl kādas "cietušās" – 83 gadus vecās rakstnieces Mārgaretas Atvudas – ironiju par šiem aizliegumiem.

Dižpārdokļa "Kalpones stāsts" autore jokoja: "Nu, lūk! Mēs ar Džimu Keriju bijām plānojuši mazliet nerātnu nedēļas nogali Maskavā. Nu neko, tagad tās vietā būs jāizvēlas Kijiva." Uz to Kerijs atbildēja: "Jā, Mārgaret, tas ļaunākais ir noticis. Mēs esam izraidīti no Krievijas. Bet simta kanādiešu problēmas šajā pasaulē jau nav neko vērtas. Mums vēl atliek Parīze," ironizēja aktieris.

Taču Kremļa propagandas mašinērija abu slavenību dialogu iegrieza sev vēlamā gultnē, visai nopietni paziņojot, ka Kerijs patiešām pārdzīvo par aizliegumu apmeklēt diženo Krieviju. Kanālā NTV īpaši tika uzsvērta Kerija frāze "ļaunākais ir noticis" un ignorēja, ka tā ir atbilde uz Atvudas pausto. Televīzija pilnībā citēja Kerija tvītu, bet liedza skatītājiem kontekstu – rakstnieces ironija ēterā neparādījās vispār.

Kā vēsta aģentūra "Reuters", Krievija pirmdien aizliedza ieceļošanu 100 kanādiešiem, tādējādi atriebjoties par Otavas īstenoto Krievijas pilsoņu izraidīšanu. Krievijas ārlietu ministrijas paziņojumā teikts, ka tā sankciju sarakstam pievienojusi galvenokārt amatpersonas, lielu uzņēmumu vadītājus un cilvēkus, kas medijos veido "agresīvu, pret Krieviju vērstu kursu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!