Foto: Publicitātes foto
Kāds pircējs no Krievijas par 47 miljoniem ASV dolāru iegādājies dārgāko īpašumu Floridas štata lielākajā pilsētā Maiami (attēlā). Jaunā īpašnieka vārds gan netiek atklāts, un darījums noticis ar amerikāņu nekustamā īpašuma kompānijas starpniecību.

Pilnīgi jaunais grezno ēku komplekss Indian Creek Compound, kura telpas aizņem 2800 kvadrātmetrus, nekustamā īpašuma tirgū parādījās jau 2011. gada sākumā. Tolaik tā cena bija 60 miljoni dolāru, pēc tam tā pazemināta līdz 52 miljoniem, bet krievu miljonāram izdevies "nokaulēt" vēl piecus miljonus dolāru.

Īpašuma, kurā ir privāta kinozāle, antikvariāta glabātuve un no Bahamu salām atvestu rozā smilšu pludmale, celtniecība sākta 2008. gadā. 

Līdz šim pirkumu par augstāko cenu - 40 miljoniem dolāru - bija veicis finansists Edvards Lamperts. Eksperti uzskata, ka viņš krietni pārmaksājis, jo pat villas "ar vārdu" var iegādāties ievērojami lētāk. Tā, piemēram, Palmailendā pārdošanā nonākusi leģendārā gangstera Ala Kapones villa, par kuru pašreizējais īpašnieks vēlas saņemt desmit miljonus dolāru.

Aptuveni par tādu pašu cenu savu grezno māju Maiami pārdevusi tenisiste Anna Kurņikova, bet Krievijas popzvaigzne Filips Kirkorovs pagājušajā gadā Maiami nopircis villu par 4,5 miljoniem dolāru.

Krievu miljonāri un skatuves zvaigznes Maiami jau izveidojuši veselu koloniju, par kuru, kā vēsta Krievijas mediji, paši vairs nemaz nepriecājoties.

Arī nekustamā īpašuma eksperti brīnās, kāpēc krievu bagātnieki tiecas iegūt īpašumus tieši Maiami, jo pilsēta ir visbiezāk apdzīvotā megapole ASV dienvidaustrumos, tiek uzskatīta par vienu no urbanizētākajām valsts pilsētām, turklāt tā atzīta par "pašu nelaimīgāko pilsētu ASV".

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā Amerikā izcelās arī krievu komponists Igors Krutojs - par 48 miljoniem dolāru viņš nopirka visdārgāko dzīvokli Ņujorkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!