Foto: Privātais arhīvs

"Kamēr nepiedzīvo mīlestību, tu pat nesaproti, pat nenojaut, par ko ir runa" – tā intervijā žurnālam "Santa" teic viens no Latvijas labākajiem basketbolistiem Kristaps Janičenoks.

Pirms dažiem gadiem bijušais basketbolists šķīra laulību ar Anniju Tumaševsku. Ģimenē dzimuši divi bērni – meita un dēls.

Tagad intervijā izdevumam "Santa" sportists atklāj, ka lēmums šķirties nācis grūti, taču viņam nav izdevies izveidot stipru ģimeni ar Anniju. Janičenoks atklāj, ka attiecības ar pašreizējo mīļoto sievieti sākušās sen – kā stipra, cieša un emocionāli piepildīta draudzība, lai gan abi bija precējušies.

Tieši Rita bijusi klāt, kā saka Janičenoks, vissmagākajā posmā, kad viņš noslēdza profesionālā sporta gaitas. "Ja tavs mīļotais cilvēks ir arī tavs labākais draugs, tad attiecības ir ļoti tuvu lielajam laimestam," intervijā sirsnīgi pauž Janičenoks.

"Kad iepazināmies, mēs abi bijām precējušies, mums abiem ir bērni, un tas viss ir ļoti komplicēti. Lai kaut ko būvētu uz tik sarežģītiem pamatiem, ir jābūt patiesiem. Reizēm arī pilnībā jāatkailinās otra priekšā, lai viņš varētu tevi iepazīt pa īstam. Jāatklāj arī tās rakstura šķautnes, kuras ikdienā nemaz negribu rādīt un slēpju aiz deviņām atslēgām un neskaitāmām maskām," sarunā ar "Santas" žurnālisti atklāts ir sportists.

Neraugoties uz sarežģītajiem apstākļiem, Janičenoks sapratis, ka grib būt kopā ar Ritu. "Mūsu attiecības attīstījās pavisam lēnām, ļoti lēnām, un melotu, ja teiktu, ka sākumā bija viegli," skaidro Kristaps.

Lēmums par laulības šķiršanu Janičenokam nozīmējis arī daudzu cilvēku pazušanu no viņa dzīves.

"Atceros, braucu mašīnā un radio dzirdēju, ka šķiršanās nozīmē izšķirties ne tikai ar partneri, bet vēl vismaz ar piecdesmit cilvēkiem. Tā arī ir. Mainījos pats, mainījās mans draugu loks," teic sportists, piebilstot, ka pēc tam piedzīvojis arī "lētus aizmuguriskus gājienus", kuru forma viņu pārsteigusi.

Šobrīd Janičenoks jūtas laimīgs kopā ar Ritu, kā arī daudz laika velta saviem bērniem.

"Delfi" jau vēstīja, ka Janičenoks ar bērnu māti Anniju apprecējās 2012. gadā pēc triju gadu ilgušas draudzības. 2017. gadā šī laulība izira.

View this post on Instagram

🌲mana.

A post shared by Kristaps Janicenoks (@kristaps.janicenoks) on Dec 24, 2019 at 7:45am PST

View this post on Instagram

Ja es nezinatu, es neticetu.😊 Daudz, daudz laimes Tev! ❤️

A post shared by Kristaps Janicenoks (@kristaps.janicenoks) on Oct 12, 2019 at 11:39pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!