Foto: Privātais arhīvs
Populārā un pretrunīgi vērtētā Krievijas žurnāliste, šobrīd Kremļa režīma kritiķe Ksenija Sobčaka martā pameta savu dzimteni un pārcēlās uz Izraēlu. Turpinot aktīvu profesionālo darbību, ceļi viņu atveduši arī uz Rīgu, par ko viņa "Instagram" vietnē informē savus vairāk nekā deviņus miljonus sekotāju.

"Nu ko, turpinām mūsu ceļojumu pa Eiropas lidostām; godā ceļam mentola toņus un pasaulē visgardāko lietu – vaniļas "Kārumiņu"," saviem sekotājiem video vēstījumā pirmdienas vakarā teica Sobčaka, filmējot mīksto krēslu Rīgas lidostā un mūsu biezpiena sieriņu. "Sveiks, "airBaltic"," viņa pauda, kameru pavēršot pret mūsu lidlauku.

Brīdi vēlāk Sobčaka jau atradās Vecrīgā un viesnīcas numuriņā sacīja: "Rīgā mani sagaida kā savējo! Skaistums un romantika visapkārt!" Noprotams, ka žurnāliste apmetusies pieczvaigžņu viesnīcā "Grand Palace" Pils ielā.

Paveroties pa sava numuriņa logu, žurnālistes skatam pavērās amerikāņu karogs: "Sveika, Rīga! Oij, es pat esmu zem amerikāņu karoga – tā ir provokācija, draugi," viņa jokoja.

Sobčakas videovēstījums no Rīgas nav palicis nepamanīts arī propagandas medijos Krievijā. Tur par viņu izveidoti raksti, akcentējot, cik Sobčaka ir nepieklājīga – Rīgas lidostā kājas uz galda sacēlusi, apkaunojusi sevi...

Žurnāliste informē, ka šobrīd veido jaunu projektu "Ksenijas draugu klubs", par kuru interesi izrādījuši jau 1500 cilvēku. Tas ir slēgts klubs, kas veido kontaktu tīklus pa visu pasauli, jo, kā saka viņa pati, "mēs visi esam viens no otra rokasspiediena attālumā". Gaidīti tiek tikai tie, kuriem ar Sobčaku ir līdzīgas vērtības un skatījums uz notiekošo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!