Foto: LETA
Pirmdien, 7. janvārī, Latvijas Nacionālajā teātrī notika atvadas no mūžībā aizgājušās aktrises Veltas Līnes – teikt pēdējos vārdus leģendārajai teātra un kino māksliniecei bija ieradušies daudzi kultūras jomas pārstāvji, starp kuriem bija arī kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (attēlā).

Viena no pazīstamākajām pašmāju etiķetes ekspertēm Aija Strautmane sarunā ar DELFI Izklaide norādīja, ka Grendes izvēlētais svārku garums, kas atsedza ministres kājas, nav bijis atbilstošs ne viņas amatam, ne notikumam.

"Svārku garums ne tikai  atvadām no aizgājēja, bet arī vienkārši kā ministrei nav pieņemams," kritiski ministres tērpa izvēli vērtēja Strautmane, piebilstot, ka atbilstoši etiķetei būtu vajadzējis vilkt svārkus līdz celim vai piecus līdz septiņus centimetrus zem ceļa.

"Tie ir īsti mini svārki. Šādos svārkos viņa var staigāt pa savu Amatciemu, kur viņai ir lauku mājas, bet uz šādiem pasākumiem tāda garuma apģērbā neierodas," uzsver etiķetes eksperte.

Tiesa, vērtējot Jaunzemes-Grendes ģērbšanās stilu, Strautmane atzīst, ka kultūras ministre nav ierindojama pie "ekstremālajām politiķēm" - lai gan arī viņai dažreiz gadoties misēkļi, vairumā gadījumu viņa ar savu tērpu izvēli "trāpa pareizi".

"Skatoties uz Latvijas politiķēm, jāatzīst, ka ir ļoti maz sieviešu, kas ietur pareizu stilu un stāju. Sievietes politikā ģērbjas daudz sliktāk nekā vīrieši - bieži vien rodas sajūta, ka viņām ir vienalga, ko un kur vilkt," tendences Latvijas daiļā dzimuma politiķu garderobē vērtē Strautmane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!