Foto: DELFI

Ceturtdien, 19. jūlijā, tirdzniecības centrā Spice tika atklāta izstāde, kurā savas kleitas apskatei izstādījušas desmit Latvijā populāras sievietes, starp kurām ir kādreizējā Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, dziedātāja Aija Andrejeva, televīzijas seja Elīna Doļģe (attēlā), aktrise Agnese Zeltiņa un citas slavenības.

Izstādes Sievišķība un kleita kā sievišķības simbols atklāšanu vadīja televīzijas seja Uģis Joksts. Diskusijā savos sievišķības noslēpumos dalījās uzņēmējas Marika Ģederte un Binnija Ārberga, kā arī raidījumu vadītāja Elīna Doļģe.

Kā aptaujās noskaidrojuši izstādes organizatori - apģērbu kopšanas līdzekļu līnija Vanish, puse Latvijas sieviešu uzskata, ka kleitu valkāšana padara viņas sievisķīgākas.

Savukārt katra ceturtā latviete, lai kļūtu sievišķīgāka, ir gatava ļaut vīrietim darīt "vīriešu darbus", bet katra piektā - biežāk apmeklēt frizieri. Seši procenti aptaujāto ir gatavas biežāk krāsoties, lai kļūtu sievišķīgākas.

Izstādē savas labākās kleitas atrāda kādreizējā Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, uzņēmējas Binnija Ārberga un Marika Ģederte, aktrise Mirdza Martinsone, dziedātāja Aija Andrejeva, televīzijas dīva Baiba Sipeniece-Gavare, televīzijas raidījumu vadītāja Elīna Doļģe, dziedātāja Olga Rajecka, dzejniece Ērika Bērziņa un aktrise Agnese Zeltiņa.

Izstāde tirdzniecības centrā Spice būs apskatāma līdz 29. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!