Foto: Privātais arhīvs
"Jūs man pietrūksiet" – tāda Kristīnes Lembergas telefonā ir pēdējā īsziņa no vīra, kuru 22. februārī notiesāja uz pieciem gadiem cietumā, piespriežot arī ievērojamu mantas konfiskāciju. Sarunā ar portālu "Delfi" Aivara Lemberga kundze atklāj, kas viņai zināms par vīra apstākļiem Centrālcietumā un vai tiešām nāksies pamest ģimenes savrupnamu Puzē. Lembergs, kā viņa stāstīja, ielikts tajā pašā kamerā, kurā bija pirms 14 gadiem.

Kristīne Krasovska ar Aivaru Lembergu apprecējās 2015. gada novembrī, kļūstot par sievu vienam no bagātākajiem Latvijas cilvēkiem, kuru jau tobrīd vainoja smagos finanšu noziegumos. Tobrīd Kristīne jau gaidīja abu kopīgo bērnu – mazajam Artūram šobrīd ir pieci gadi. 22. februāra tiesas sēdes vakarā Kristīne feisbukā ievietoja fotogrāfiju, kurā redzama kopā ar 14 gadus veco dēlu Martinu no pirmās laulības, vīru un jaunāko puisēnu. Zēns teicis: bez tēva nevarot aizmigt... Sociālajos tīklos šāds viņas žests saņēma ne tikai atbalstu, bet arī visai pamatīgu kritikas devu, atgādinot, ka Lemberga dēļ dzīves varētu būt pabojātas arī citiem bērniem.

Jau vēstīts, ka Rīgas apgabaltiesa pirmdien atzina Lembergu par vainīgu virknē viņam inkriminēto noziegumu un piesprieda viņam piecus gadus aiz restēm, kā arī 20 000 eiro lielu naudas sodu. Tiesa nosprieda Lembergu apcietināt tiesas zālē. Tiesa piespriestajā cietumsoda izciešanā ieskaitīs laiku, kuru viņš pavadīja atrodoties apcietinājumā un mājas arestā — 345 dienas. Tas nozīmē, ka faktiski Lembergam aiz restēm būs jāatrodas nedaudz vairāk nekā četrus gadus. Raidījumā "Spried ar Delfi" prokurors Juris Juriss atklāja, ka Lembergam konfiscējamo aktīvu vērtība mērāma simtos miljonu eiro.

Savukārt Lemberga dēlam Anrijam Lembergam tiesa piesprieda divus gadus un vienu mēnesi ilgu ieslodzījumu, bet biznesa partnerim Ansim Sormulim cietumā nāksies pavadīt divus gadus. Pēc tiesas bijušais Venstpils mērs žurnālistiem pauda, ka spriedumu pārsūdzēs un no visiem atvadījās ar vārdiem "Drīz redzēsimies!"

Kā jaunākajam dēlam izskaidrojāt notikušo?

– Es nevarēju izskaidrot. Līdz šim mums bija sava veida rituāls, ka mamma vispirms iet posties gulēt, bet pēc tam nāk tētis ar Artūru, kuri jau paveikuši savas puišu darīšanas, gatavojot makšķeres nākamās dienas copei. Šobrīd tētis diemžēl skaitās "aizbraucis darīšanās"...

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!