Foto: Privātais arhīvs
Bijusī politiķe un viesnīcas "Roma" vadītāja nekad nav bijusi garu matu cienītāja, taču nu viņas tā jau īsā zēngalviņa nogriezta vēl īsāka. Ar savu jauno sasuku viņa svētdienas rītā palepojusies kuplajam sekotāju skaitam sociālajos tīklos.

Vasaras gaidās Linda Mūrniece ļāvusies sievišķīgām pārvērtībām – viņa nogriezusi matus. Jaunajām pārvērtībām ir arī spēcīga argumentācija: "Matos sakrājoties pat skumjas. Šis ir mans veids ar tām cīnīties. TIkt vaļā. No matiem un skumjām. Nav slikti, vai ne? Risks gan bija, ka nāksies pirkt cepures, bet izskatās, ka varēs iztikt tāpat," skaidro Mūrniece, tiesa, neprecizējot, kāda veida skumjas viņu šobrīd piemeklējušas.

Interesanti, ka laikā, kad Mūrniece bija precējusies ar ārstu Hosamu Abu Meri, viņas matu kodaļa bija vidēji gara. Kā izrādījās jau pēc laulības šķiršanas, gari mati bijusi vīra uzspiesta vēlme.

Laiku lokos Linda pieturējusies pie īsa matu griezuma, bet laulības laikā tos ataudzēja un nokrāsoja blondus. 2018. gadā Mūrniece "Facebook" publicēja pārdomas: laiki, kad viņa kādam citam centās izpatikt, nu esot pagājuši.

"Pirms dažiem gadiem nogriezu īsus matus. Visīsākos manā dzīvē. Lai saskaitītu sirmos un atcerētos, kādā krāsā tie bija jaunībā. Visu dzīvi esmu tos krāsojusi, vēloties būt skaista un vēl skaistāka. Toreiz nolēmu -–Dieviņš taču zināja, kāpēc mani radīja ar tādiem matiem, kā radīja, un droši vien tā ir īstā krāsa, kas piestāv visvairāk.

No cilvēka, kurš tobrīd man bija blakus, sekoja nesaudzīga kritika. Sirmot sākuši un īsi mati neietilpa viņa skaistuma standartos. Es saskumu. Pavisam noteikti biju vīlusies, jo pašai patika iemesls, kādēļ biju izdarījusi to, ko izdarīju," atmiņās gremdējusies Linda.

Tiesa, vēlme izpatikt un iepriecināt cilvēku sev blakus bijusi lielāka. "Jā, arī lielām un stiprām meitenēm dažkārt nepietiek spēka pateikt – "es gribu tā un ne citādi". Ataudzēju matus, atkal tos krāsoju blondus, jutos kā kurā brīdī, pārsvarā – labi, jo ne jau matu garumā un krāsā laime. Tomēr sajūtās gan laime ir pavisam noteikti. Ik pa laikam atcerējos vilšanos un to, ka gribu sevi pavisam īstu. Tādu, kādu sevi pazīstu. Bija jāpaiet kādam laikam, lai saprastu, ka izpatikt vajag tikai pašai sev. Nevienam citam. Izpatīkot kādam citam, dažkārt pietrūkst laika patikt sev.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!