Foto: Publicitātes foto

Madara Marta Šterna – dāma, kuru TV3 skatītāji iepazina šovā "Operācija: Jauna dzīve" veikusi dzimuma maiņas operāciju un šobrīd svin, kā pati saka, "jaunu dzimšanas dienu".

Programmētāja Madara saviem apmēram 800 sekotājiem "Twitter" platformā jau sen vēstīja, ka ir gatava piepildīt savas dzīves lielāko sapni – kļūt par pilnvērtīgu sievieti, šim mērķim vācot arī ziedojumus. Viņa ir transpersona, kura kādreiz bija Māris – precējies trīs bērnu tēvs, taču vienmēr jutusi sevi kā sievieti. Viņai ir noteikta transseksuālisma diagnoze, kas nozīmē, ka cilvēks jūtas pretēji tam dzimumam, kāds ir viņa ķemenis.

Janvāra sākumā 38 gadus vecā sieviete izlidoja no Rīgas uz Helsinkiem, lai tālāk dotos uz Taizemi, kur viņai veikta dzimuma maiņas operācija. Par gatavošanos operācijai viņa vēstīja tviterī.

"Tikko bija ienācis arī psihiatrs, parunajās, pierakstīja šo to, papļāpājām. Beigās pateica paldies par foršo sarunu un ka es "noliku" šo testu: mani pielaiž pie operācijas. Šeit bez psihiatra slēdziena no izcelsmes valsts un šejienes psihiatra slēdziena nevar neko darīt," rakstīja Madara.

Pirms operācijas viņu pārņēmis uztraukums, taču operācijas dienā tas pazudis, un galu galā 12. janvāra rītu viņa sagaidīja kā sieviete: "Esmu tikusi atpakaļ palātā. Sešu stundu operācija ir galā. Laimes sajūta līst pāri malām. Nogurums liels, laiks pasnaust," Madara tvītoja pēc operācijas un lielo prieku pauda nedaudz vēlāk: "Laimīgākā diena manā mūžā. Jauna dzimšanas diena. Tie, kuri centīsies teikt, ka nožēlošu, – netērējiet laiku, gan savu, gan manu!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!