Foto: DELFI

Slavenākais latviešu komponists Raimonds Pauls (attēlā), neraugoties uz dažnedažādajiem mūža laikā nogaršotajiem ēdieniem, tomēr ir pārliecināts latviešu virtuves cienītājs, un viens no viņa mīļākajiem ēdieniem ir latviešiem tik tradicionālais buberts.

"Es neesmu gardēdis, un manas prasības pret ēdieniem ir gaužām primitīvas. Esmu audzis, ēdot Latvijas produktus, un tā arī grasos dzīvot līdz mūža galam.

Diemžēl īsti lauku labumi, kādi mums bija pieejami agrāk, gan vairs netiek ražoti. Tāda maize, kādu ēdu jaunībā, vairs nekur nav atrodama. Tāpat ir arī ar gaļu un olām. Tad ēdieniem bija cita smarža un garša," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Pauls.

"Šobrīd mēs esam tā pārpludināti ar visām eksotiskajām virtuvēm un jaunākajām tendencēm, ka vairs nesaprotam, kas ir garšīgs ēdiens. Mums pašiem taču tie ir krietni labāki par, piemēram, izslavētajām austerēm. Pēc to ēšanas man vispār šķita, ka dzīvs nepalikšu," smej komponists.

Pauls iecienījis latviešu tradicionālos saldos ēdienus, īpaši bubertu, kuru gatavojusi komponista māte.

"Man mazam esot, māte gatavoja lielisku debess mannu, no kura pusi izēdām jau kulšanas procesā, "peldošās salas" un bubertu. Šim saldēdienam nelīdzinās neviens no mūsdienās gatavotajiem desertiem. Arī tā pagatavošana ir vienkārša - vajag vien pienu, miltus, cukuru un olas," ēdienu slavē Pauls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!