Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Nedēļas nogalē leģendārajā Sanremo festivālā Itālija izraudzījās savu pārstāvi starptautiskajam dziesmu konkursam "Eirovīzija", kas maijā notiks Turīnā, Itālijā. Par uzvarētājiem kļuva duets "Mahmood and Blanco" ar skaņdarbu "Brividi".

Duets savu dziesmu izpilda itāļu valodā – tā vēsta par cilvēku nedrošību un nepārliecinātību par sevi, nezinot, kā tad īsti pareizi jāmīl. Dziesmas autori ir paši puiši – 29 gadus vecais Alesandro Mahmuds un 18 gadus vecais Blanko jeb īstajā vārdā Rikardo Fabrikoni. Mahmuds jau pārstāvēja Itāliju 2019. gadā, iegūstot augsto otro vietu.

Viņa duets ar "Blanco" pagaidām ir pārliecinošs šīgada bukmeikeru favorīts. Dziesmas galvenie trumpji ir tās mainīgā enerģija – klasiska Itālijas popa balādes skaņa tiek papildināta ar augstām notīm piedziedājumā un pēc agresīvas kulminācijas tā atkal atgriežas mierīgakā noskaņā.

Arī Blanko izpildītā repa daļa dziesmā iederas ļoti veiksmīgi, jo savā solokarjerā viņš uzstājas arī kā reperis. Domājams, ka daudzi skatītāji īpaši novērtē abpusējo enerģiju, kas valda uz skatuves priekšnesuma laikā un ļauj spekulēt par abu puišu romantiskajām attiecībām, lai gan publiski zināms, ka abi solisti ir aizņemti puiši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!