Foto: F64

Kādreizējais Latvijas premjerministrs, uzņēmējs Māris Gailis tirgošanā izlicis savu koka motorjahtu "Ingrida" – elegantu 1935. gada ražojumu. Ja dižkrīzes periodā pirms 15 gadiem Gailis par to vēlējās 50 tūkstošus eiro, tad tagad laiva tiek tirgota tikai par 12 tūkstošiem, raksta žurnāls "Kas Jauns".

Motorjahta "Ingrida" Māra Gaiļa īpašumā ir jau vairāk nekā 20 gadu, taču tagad tai atkārtoti tiek meklēts jauns saimnieks. Kā izdevumam "Kas Jauns" atklāj Gailis, viņš laivā ieguldījis daudzus tūkstošus, bet nu tā stāv nelietota.

"Trīs gadus laivu vadīja mazdēls, bet tagad to vairs negrib. Uzturēt šādu laivu un neizmantot – tie ir lieki izdevumi. Katru gadu iecelt un izcelt no ūdens, pārlakot korpusu... Labāk, lai ar laivu brauc kāds, kam tas tiešām patīk," stāsta Gailis, kurš par savu lolojumu vēlētos saņemt nieka 12 000 eiro.

Ar smagu sirdi viņš "Ingridu" tirgoja nost jau pirms 15 gadiem, lai vietā nopirktu metāla tvaikoni kāda projekta vajadzībām, tomēr plāns nerealizējās. Tolaik Gailis "Ingridu" cerēja pārdot par 50 000 eiro.

Skaidrodams, kāpēc tagad laiva tiek pārdota tik lēti, Gailis "Kas Jauns" saka: "Atklāti sakot, es to atdodu par cenu, kas ir ceturtā daļa no patiesās vērtības. Vienkārši gribu, lai laiva nonāk pie cilvēka, kuram patiešām patīk šī lieta, un "Ingrida" atkal regulāri priecēs pasažierus."

"Ingrida" ir 88 gadus veca, taču esot lieliskā kārtībā, uzsver Gailis. Laiva ir deviņvietīga un paredzēta iekšējiem ūdeņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!