Foto: Privātais arhīvs

Populārais pašmāju mūziķis, dīdžejs un modelis Miķelis Ļaksa jeb Markus Riva (attēlā) vienmēr izceļas ar pārdomātu stilu un koptu izskatu - reiz viņš pat pamanījās iekļūt starptautiskā geju žurnāla ReFresh daudzsološo puišu topā. Kā izrādās, viņa skaistuma noslēpums ir ūdens.

"Lai saglabātu veselīgu izskatu, daudz dzeru ūdens ar citronu. Ūdens attīra organismu un izvada visu slikto. Rūpējos arī par to, lai ķermenis būtu labā fiziskajā formā. Daudz sportoju, lai sevi norūdītu, iegūtu izturību un nostiprinātu sirds darbību.

Ikdienā ēdu veselīgi un no čipsiem atsakos. Laba izskata pamatprincips - ja iekšēji viss ir kārtībā, arī ārēji izskatīsies labi. Tā kā esmu dīdžejs un bieži sanāk negulētas naktis, dzīvošana pēc šī principa ir vienīgais veids, kā saglabāt veselu miesu un garu," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta mūziķis.

Lai ikdienā izskatītos labi, Riva izmanto pašu skaistumkopšanas minimumu, lai gan, kā viņš pats saka, cilvēkiem radies nepareizs priekšstats, ka viņš pie spoguļa pavada daudz laika.

"Neatņemama manas ikdienas sastāvdaļa ir smaržas. Ir svarīgi labi smaržot, lai neaizbiedētu citus cilvēkus, savukārt par seju rūpējos, uzklājot aizsargkrēmu. Botoksu neesmu mēģinājis," stāsta Markus.

Lai savestu kārtībā savu galvas rotu, dīdžejs dodas pie friziera aptuveni divas reizes mēnesī. "Eju pie friziera, ja redzu, ka mati kļuvuši par garu. Ikdienā to kopšanā izmantoju šampūnu un matu vasku - ar tā palīdzību pie ieveidotas frizūras iespējams tikt vienas minūtes laikā," saka Riva.

Pāris reizes gadā mūziķis dodas pie manikīra speciālista, bet ziemas sezonā apmeklē solāriju, lai iegūtu vieglu, zeltainu iedegumu.

"Dažreiz aizeju uz manikīru, taču tas nav paradums, kuru piekoptu bieži. Kā jau teicu - ja tiek uzņemti nepieciešamie vitamīni un lietots veselīgs uzturs, nagi un mati paši par sevi labi izskatīsies. Un tas ir tikai normāli, ja vīrietis apmeklē manikīra meistaru un rūpējas par to, lai viņa rokas būtu sakoptas.

Ziemā gāju arī uz solāriju. Šobrīd, kad laiks jau kļuvis siltāks un tuvojas vasara, gaidu, kad varēšu doties uz pludmali. Dabīgais saules iedegums izskatās pievilcīgāk, nekā solārijā iegūtais," stāsta Markus.

Arvien lielāku popularitāti starp vīriešiem gūst atbrīvošanās no liekā apmatojuma ne tikai uz galvas, bet arī kājām un citām ķermeņa daļām. Kā izrādās, Rivam aizspriedumu pret kāju skūšanu nav.

"Es pats neesmu skuvis kājas, jo mans apmatojums nav biezs un izteikts, taču zinu, ka vīrieši to dara, piemēram, sportisti. Man pret to iebildumu nav. Ja cilvēkiem ir radušies kaut kādi stereotipi par vīriešiem, kuri rūpējas par savu izskatu, tā ir viņu problēma," uzskata dīdžejs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!