Foto: Vida Press
18 gadus vecais Ksavjers Masks Losandželosas apgabala Augstākajā tiesā Santamonikā iesniedzis dokumentus ar lūgumu par vārda maiņu un jaunas dzimšanas apliecības izdošanu, vēsta "Reuters". Jaunais vīrietis vēlas, lai turpmāk viņa vārds būtu Vivjena Dženna Vilsone.

"Es vairs nedzīvoju kopā ar savu bioloģisko tēvu un nevēlos būt saistīta ar viņu nekādā veidā un formā" – ar šādu pamatojumu tiesā vērsies Ksavjers Masks, viens no pasaulē bagātākā cilvēka Īlona Maska astoņiem bērniem.

Ksavjers Masks piedzima miljardiera astoņus gadus ilgušajā laulībā ar kanādiešu rakstnieci Džastini Vilsoni. Pārim ir pieci bērni – nu jau pilngadīgie dvīņu puikas Ksavjers un Grifins, kā arī trīnīši, kuriem patlaban ir 16 gadu. Ksavjers Masks ir transseksuālis, kurš arī oficiāli vēlas būt sieviete. Lai to realizētu, viņš nolēmis tiesas ceļā tikt pie jaunas dzimuma identitātes un būt Vivjena Vilsone. Mātes uzvārdu viņa nolēmusi pieņemt, lai attālinātos no tēva. Dokumentu kopija nonākusi arī mediju rīcībā:
Foto: Vida Press
Kā raksta "Mail Online", jauniete nav komentējusi, vai atsakās arī no tēva finansiāla atbalsta, kura bagātība tiek lēsta 213 miljardu dolāru apmērā, padarot Masku par turīgāko cilvēku uz planētas.

Maska un Vilsones laulībā dzimušie bērni izvēlējušies nebūt pārāk publiskas personas. Pēc laulības šķiršanas Masks un bijusī sieva kopīgi dalīja aizgādniecības tiesības un pienākumus, bet nu vecākie dvīņi jau ir sasnieguši pilngadību.

50 gadus vecais Īlons Masks pagaidām nav komentējis savas atvases tiesā iesniegto lūgumu mainīt dzimuma idenditāti.

Masks bijis trīsreiz precējies – ar otro sievu Talulu Railiju pat divas reizes. Viņam ir kopumā astoņi bērni, pēdējie divi nākuši pasaulē attiecībās ar kanādiešu dziedātāju Graimsu, ar kuru viņš izšķīrās 2021. gada septembrī, taču jau pēc šķiršanās ar surogātmātes palīdzību piedzima mazulis. Tagad mijardieris satiekas ar aktrisi Natašu Basetu, kura par viņu ir 23 gadus jaunāka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!