Foto: Publicitātes foto

Svētdienas vakarā, 12. martā, kanālā TV3 ir izskanējis spraigās minēšanas spēles "Balss maskā" trešais raidījums, kura laikā pieci šova dalībnieki – Melnais krauklis, Zaķis, Šaha karalis, Astoņkājis un Pērtiķis dziedāja dziesmas, kuras vienmēr gribējuši nodziedāt. Šova izskaņā detektīvu priekšā stājās Zaķis un Astoņkājis, un detektīvi nolēma atmaskot Astoņkāji, zem kura maskas slēpās dziedātāja Elza Rozentāle.

Šova "Balss maskā" trešajā raidījumā tika atmaskots skatītāju iemīļotas dalībnieks – lunkanais Astoņkājis. Zem tās slēpās kolorītā un daudzveidīgā dziedātāja Elza Rozentāle.

Astoņkājis savu dalību šovā noslēdza, izpildot grupas "Eolika" dziesmu "Lielā zive", pēc kuras detektīvi bija pārliecināti, ka zem maskas slēpjas kāds, kurš ar mūzikas pasauli nav saistīts. Starp detektīvu minējumiem bija makšķernieks un dabas entuziasts Māris Olte, bijusī politiķe un uzņēmēja Linda Mūrniece, horeogrāfe Inga Raudinga un "Liepāja – Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027" vadītāja Inta Šoriņa.

Uzreiz pēc uzstāšanās detektīve Baiba Sipeniece-Gavare izteicās, ka viņai ir aizdomas par to, ka ar dziedāšanu cilvēks, kas paslēpies zem Astoņkāja maskas, savu iztiku nepelna, bet brīvajā laikā labprāt dzied karaoki. Viņasprāt zem maskas paslēpies kāds, kurš nodarbojas ar dejošanu, jo skatuve nav sveša. Arī Jānis Šipkēvics piekrita, ka zem maskas nav paslēpies dziedātājs, bet gan tuvu tam stāvoša persona.

Visvairāk detektīvus samulsināja un no pareizā ceļa noveda Astoņkāja pavediens, kurā bija redzami krusti un pirmajā raidījumā pavedienos izteiktais vārds "jūrīne". Pēc maskas noņemšanas detektīviem bija ļoti daudz jautājumu par pavedienos dzirdēto. Krivenchy gribēja saprast, kāpēc tieši šāda dziesmas izvēle, ko, kā Jānis Šipkēvics teica, parasti izvēlas dziedāt cilvēki, kas no mūzikas ir tālu un dziedāt īsti neprot. "Lielā zive ir bērnība, es pati esmu liela makšķerniece un tas saistās ar mīļumu", pēc priekšnesuma atklāja Elza Rozentāle.

Tāpat Elza izskaidroja lielo mistēriju ap krustiem un kapiem, kas parādījās pavedienos un lika detektīviem aizdomāties, ka zem maskas paslēpies kāds, kurš saistīts ar apbedīšanas nozari. "Mēs, latvieši, esam īsti "kapisti", mums patīk kapusvētki, tur satiekas ģimenes. Man mamma ir iemācījusi vienmēr apkopt kapiņus, kas mums ir pa visu Latviju, un es esmu tas ģimenes cilvēks, kurš ar prieku dodas pie visiem saviem sencīšiem un sakopj kapus," atzīst Elza.

Elza arīdzan ieskicēja detektīviem, kādas dziesmas bija paredzējusi dziedāt turpmākajos raidījumos. Viņas repertuārā bija iekļauta Fredija Merkurija "Bohēmista rapsodija" un grupas "Beastie Boys" dziesma "Fight for your rights".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!