Foto: Vida Press
35 gadus vecais aktieris Redžijs Žans Peidžs atzīts par vispievilcīgāko vīrieti pasaulē, ja raugās no zinātniskās puses saskaņā ar senajā Grieķijā izstrādāto vienādojumu jeb zelta proporciju. Tieši šī aktiera sejas panti ir vistuvāk grieķu idejai par skaistuma pilnību, raksta "Mail Online".

Katru gadu pasaulē tiek noteiktas matemātiski ideālākās slavenības – gan sievietes, gan vīrieši. Piemēram, pirms trim gadiem šajā sacensībā uzvarēja Roberts Patinsons, bet nu viņš noslīdējis uz sesto vietu. Vēl senāk pirmajā vietā gozējās Džordžs Klūnijs, bet šā gada topā viņš ierindots vien astotajā pozīcijā. Izskatīgie aktieri topa augšgalu pamet tāpēc, ka gluži vienkārši dabiski noveco.

Ko tad rāda šā gada aprēķini? Šogad pirmajā vietā ticis seriāla "Bridžertoni" valdzinošais hercogs Redžijs Žans Peidžs, kura sejas panti par 93,65% atbilst grieķu skaistuma standarta "Phi" koeficientam, kas mēra fizisko pilnību. Izrādās, ka attālums starp acīm viņam ir teju ideāls, arī lūpas esot perfektas formas. Vienīgā pozīcija, kurā viņš mazliet "zaudē" citiem skaistuļiem, ir deguna platums un garums, norāda Londonas plastikas ķirurgs Džulians De Silva, kurš savā darbā izmantojis jaunākās datorizētās kartēšanas metodes.

Otrajā vietā – aktieris Kriss Hemsvorts ar 93,53% atbilstību zelta proporcijai.
Foto: Vida Press
Trešais – aktieris Maikls Bī Džordans, kurš saņēmis 93,46%. Lielisks deguns.
Foto: Vida Press

Ceturtais matemātiski glītākais vīrietis – dziedātājs Harijs Stailss ar 92,30%. Māksliniekam esot teju ideāls zods.

Bet piektajā vietā eksperti ierindojuši 19 gadus veco angļu futbolistu Džūdu Belinghamu, kurš sasniedzis 92,22% no skaistuma ideāla. Kā skaidro plastikas ķirurgs, viņam ir ideāls lūpu un deguna novietojuma attiecība.
Foto: Vida Press

Sestajā vietā kādreizējais līderis Roberts Patinsons. No zelta griezuma viņu attālina lūpas, kas laika gaitā kļuvušas plānākas.

Septītajā vietā – aktieris Kriss Evanss, kurš pērn tabloīda "People" aptaujā triumfēja kā pasaulē seksīgākais vīrietis.

Astotais glītākais ir dāmu siržulauzējs Džordžs Klūnijs. "Viņš joprojām ir ļoti skaists vīrietis, taču viņa seja ir zaudējusi apjomu, un āda ap acīm nokarājas. Taču būšana desmitniekā 61 gada vecumā liecina par dabisku viņa glītumu," skaidro dakteris.

Devītais palicis aktieris Henrijs Goldings, savukārt glīto vīriešu topu noslēdz Dveins Džonsons, kurš spēj "brīnumlabi novecot".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!