Foto: F64
Savulaik ietekmīgais Ventspils tranzītbiznesa uzņēmējs Valentīns Kokalis nu bauda turīga cilvēka "pusmūžu" – viņam aprit 65 gadi.

Zīmīgās jubilejas priekšvakarā pie Valentīna Kokaļa viņa villā Ēdolē paviesojies dzīvesstila izdevums "Privātā Dzīve", lai apvaicātos, kā šobrīd klājas reiz ietekmīgajam Ventspils tranzītuzņēmumu biznesmenim.

Kokalis ir piecu bērnu tēvs, vectētiņš trim mazbērniem. Pats audzina jaunāko atvasi – piecus gadus veco meitu Annu, ko pasaulē laida Kokaļa dzīvesbiedre Mila. Uzņēmējs jūtas labi gan morāli, gan fiziski, turklāt nobriedis dzīvot līdz pat 120 gadiem – tā pravietojuši dakteri Stradiņa slimnīcā.

Viņš šobrīd ir pensijā, taču uzņēmējdarbībai pavisam ar roku nav atmetis. Klāstot savus nākotnes plānus, viņš ir piesardzīgs, vien informē, ka stāda mežus un paralēli rosās pārtikas jomā, proti, jau drīzumā tirgū ienāks Kokaļa darināts ābolu dzēriens bez papildu cukura. Iespējams, tam taps arī alkoholiska versija.

Uzņēmējs ir aizrāvies arī ar vīnzinībām. Kopā ar Milu viņš mēdzot apbraukāt Itālijas vīna darītavas, šīs zemes vīnus atzīstot par varen labiem. Cita starpā Kokalis vīnu nepērk veikalos, bet gan sūta pudeles no darītavām.

Kokalis "Privātajai Dzīvei" laipni izrādījis arī sava savrupnama telpas – baseina telpu, ziemas dārzu un arī telpu, kas pilna ar latviešu vecmeistaru gleznām. Tā esot otra lielākā kolekcija Latvijā. "Visu laiku man bija lielākā, bet tad pie Zuzāna visi sāka iet spēlēt automātus, un tagad mana ir tikai otra lielākā," pasūkstījies uzņēmējs.

Valentīns atklājis vēl kādu amizantu niansi: izrādās, ar mūsdienu tehnoloģijām viņš ir pavisam uz "jūs", proti, Kokalis nelieto datoru. Viņam nav izveidojušās attiecības arī ar mūsdienu skārienjūtīgajiem tālruņiem, tāpēc viņš turpina lietot telefonu ar podziņām jeb "podziņnieku". Uzņēmējs turklāt žurnālam parāda, ka saglabājis savu pirmo tālruni: oranžu "Nokia 6210" modeli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!