Foto: Privātais arhīvs/Vida Press
Modes mākslinieks Romans Andrejevs jeb Dāvids likvidējis savu IK "Davids" pēc tam, kad kāds neapmierināts klients iesūdzējis viņu tiesā. Pats Dāvids sola nekad vairs nesadarboties ar nepazīstamiem cilvēkiem, šonedēļ vēsta žurnāls "Kas Jauns".

Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) mājaslapā redzams spriedums, kurā Dāvids atzīts par negodīgu komersantu, jo nav klientam piegādājis bikses un žaketi un nav par to klientam atmaksājis 350 eiro. Nolemto viņš gan samaksājis vēl pirms tiesas. "Kas Jauns" publikācijā rakstīts, ka Dāvidam ir kauns, ka šī lieta kļuvusi publiska.

Par ko tad ir stāsts? Izrādās, pirms diviem gadiem kāds vīrietis Dāvidam pasūtījis žaketi un bikses kāzām, nolemts darināt blīva sarkana samta žaketi. Darinājumu saņēmis, klients palicis neapmierināts – žakete, salīdzinot ar veikalā nopērkamām līdzīgām, esot ļoti smaga, audums sliktas kvalitātes. Lai gan mākslinieks paskaidrojis samta auduma īpatnības un arī piedāvājis uzšūt tad citu, vieglāku apģērbu, klients atteicies un pieprasījis atpakaļ jau samaksāto avansu.

Saskaņā ar Dāvida teikto, pasūtījums bija izpildīts, un nauda nav jāatmaksā, ja klients vienkārši ir pārdomājis. Dāvids klientam vēstīja, ka gaida atlikušo summu par izpildītu darbu. "Bet tad sākās visādi draudi, apmelojumi, sūdzības, ka neesmu piegādājis uzvalku, neesmu izpildījiis noslēgto līgumu, līdz mani iesūdzēja tiesā," žurnālam skaidro dizaineris, kurš savā telefonā saglabājis arī saraksti ar neapmierināto klientu.

Klients vērsies PTAC, ka Dāvids uzvalku vispār nav piegādājis un pieprasīja atmaksāt naudu. Dāvids nu iekļauts PTAC melnajā sarakstā kā negodīgs uzņēmējs un ir sarūgtināts par notikušo. Lai visu ātrāk aizmirstu, viņš šim cilvēkam naudu atmaksājis vēl pirms tiesas – tā bijis vienkāršāk. Viņš nolēmis vairs nekad nesadarboties ar nepazīstamiem cilvēkiem. "Savā darbības laikā nebiju uzmetis nevienu klientu, jo man taču svarīga mana reputācija, mans vārds, mans zīmols, bet nu mani apmeloja darbībās, kas nav notikušas," saskumis ir mākslinieks.

Uz "Kas Jauns" interesi, vai tiešām sūdzība par žaketes svaru ir pamatota, Dāvids skaidro: "Nu, ja cilvēks nav vilcis kvalitatīva, dabīga auduma drēbes, tad tā varētu šķist. Žakete bija šūta no dabīga samta, ne mazākās sintētikas, tāpēc tā patiešām ir smagāka, toties krietni kvalitatīvāka. Tā ir augstas klases drēbe, nevis plašpatēriņa preču veikalos iegādājams produkts," skaidro Dāvids un piebilst, ka tāda pati žakete bijusi mugurā gan princim Viljamam, gan Danielam Kreigam "Džeimsa Bonda" pirmizrādē. Tagad šo klienta izbrāķēto samta žaketi nēsā Dāvids pats.
Foto: Vida Press

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!