Foto: Privātais arhīvs
Pirmo reizi Latvijas brīvvalsts vēsturē savu balvu ceremoniju sagaidījuši pasaulē tik populārā humora žanra "stand-up comedy" pārstāvji no Latvijas: arī mūsējie smieklu vīri šogad izvērtēti, lai noskaidrotu labāko. Ceremonijā "Grābeklis" par Latvijas labāko komiķi atzīts Jānis Kreičmanis.

Latvijas "Comedy Club" šogad pirmo reizi rīkoja savējo sveikšanas pasākumu "Grābeklis". Tika noteiktas divas nominācijas "Gada joks" un "Gada komiķis", par otro varēja balsot arī fani internetā.

Sestdienas vakarā aizvadītajā ceremonijā VEF Kultūras pilī klātesošo, žūrijas un interneta balsotāju redzējumā par gada labāko komiķi atzīts Jānis Kreičmanis, portālu "Delfi" informēja "Comedy Latvia" pārstāvis Edgars Žukovskis.

Savukārt "Gada joka" titulu izcīnijis Kalvis Troska, kurš apspēlējis medikamentu tēmu (video ar šo joku pagaidām nav pieejams plašākai publikai).

Kā portālam "Delfi" teica ceremonijas organizatori, patlaban Latvijā ir 20 aktīvi komiķi, kas "visi sākuši no lipīgas grīdas bāros". Desmit no tiem 8. janvārī bija uz skatuves VEF Kultūras pilī.

Par pirmo "Grābekli" sacentās Rūdolfs Kugrēns, Jānis Kreičmanis, Aleksandrs Guzenko, Kalvis Troska, Jack Everitt, Aleksandrs Margoļins, Kaspars Žilins, Valters Graviņš, Lydia Oyeniyi un Edgars Staškevičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!