Foto: DELFI

Šova Okartes skatuve 2 rīta vingrošanas izpelnījušās milzu popularitāti atraktīvās trenerītes Kristīnes Bērziņas (attēlā) dēļ. Trenere, kuru iepazinām kā rīta vingrošanas vadītāju PICCA TV un kura strādā arī deju grupā X7, atklāj, kā iegūt ideālu formu pavasarim.

"Ja vingrots tiek mājās, programmā vajadzētu ietilpt vēdera presei, vingrojumiem sēžamvietai, kā arī vajadzētu papumpēties un obligāti arī izstaipīties," sarunā ar DELFI Izklaide primitīvāko vingrošanas programmu atklāj Kristīne.

Viņa novērojusi, ka stiepšanās vingrojumiem jaunieši pievērš arvien mazāku uzmanību un uzskata tos par bezjēdzīgiem, taču izrādās, ka tieši tie palīdz iegūt slaidu augumu.

"Jaunieši skrien, brauc ar riteni, bet pēc tam neizstaipās, un tā ir lielākā problēma. Pēc šādām aktivitātēm veidojas krampjaini muskuļi, kas cilvēku dara nevis slaidāku, bet gan rada kunkuļainu efektu.

Turklāt stiepšanās vingrojumiem ir otrs pluss. Pētījumi pierāda, ka, cilvēkam daudz stiepjoties, stiepjas arī asinsvadi un uzlabojas asinsrite, tāpēc cilvēki, kas stiepjas, ilgāk ir jauni," atklāj Okartes skatuves jauniešu trenere.

Viņa iesaka, ja iespējams, atrast kaut 15 minūtes treniņam ik dienas, taču, ja tas nav iespējams, kārtīgi jāpasporto vismaz trīsreiz nedēļā, turklāt treniņu grafiku vienmērīgi izkliedējot, nevis trīs dienas pēc kārtas vingrojot, lai pēc tam vairākas atpūstos.

"Vissliktāk ir vingrot vienu reizi nedēļā - tad katrā treniņā sanāk mocīties kā pirmajā, jo organisms atrod no slodzes," skaidro Kristīne, gan piebilstot, ka, ja citādi nevar, pat 15 sporta minūtes nedēļā ir labākas kā nekas.

Lai nebūtu jātērē nauda, apmeklējot aerobikas nodarbības, Kristīne iesaka efektīvas alternatīvas.  "Vislabākais un lētākais sporta veids - no rītiem vingrot pie televizora kopā ar Okartiešiem. Viens vingrošanas nodarbības video ielikts arī portālā YouTube - to var izmantot regulāri.

Bet ja negribas vingrot pie televizora, atliek tikai atvērt durvis un doties laukā - skriešana un riteņbraukšana pavasarī ir lieliski sporta veidi," iesaka Kristīne, atgādinot, ka gan pirms, gan pēc šīm aktivitātēm nepieciešams pastaipīties.

Trenere brīdina - uzsākot sportot, svars sākumā pieaugs, jo veidosies muskuļi, taču pēc pāris nedēļām tas sāks samazināties. Lai efekts būtu labāks, speciāliste iesaka sekot līdzi tam, kas tiek apēsts.

"Bieži ir tā, ka sākot aktīvi sportot, vairāk gribas ēst, līdz ar to svars nemainās. Mans ieteikums - ēst lēnām un mazas porcijas. Ja gribas vēl, jāpagaida desmit minūtes, jo sāta sajūta atnāk vēlāk, un tikai tad var ēst atkal," pamāca Kristīne.

Viņa priecājas, ka zināmu daļu Latvijas jauniešu - Okartes skatuves talantus viņai būs izdevies pieradināt pie regulāra sporta ik rītu.

"Domāju, ka pēc šova viņi būs tā pieraduši pie vingrošanas, ka viņiem izveidosies atkarība no sporta un izstrādāsies nepieciešamība regulāri pavingrot," priecājas Kristīne, atklājot, ka arī pati nereti visu slikto garastāvokli atstāj treniņu zālē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!