Foto: Privātais arhīvs
44 gadus vecā stiliste, gleznotāja un dizainere Dana Dombrovska pošas mainīt savu vārdu – pēc kāda pareizticīgās baznīcas apmeklējuma viņa nolēmusi kļūt par Annu Munu Amulu, šonedēļ raksta izdevums "Kas Jauns".

Liktenīgajā baznīciņā, kurā viņa izdzirdēja un iemīlēja Annas vārdu, kājas viņu ienesušas pašas kādā skumjā dienā nomāktā garastāvoklī. Šo vārdu krievu valodā izrunājusi sveču sieviņa. Dana Dombrovska ilgi neesot tuviniekiem atklājusi, ka sevi pieņēmusi kā Annu.

Kā žurnālam "Kas Jauns" stāsta stiliste, Danas vārdam arī neesot ne vainas, tomēr tas viņai nes līdzi nepatīkamus brīžus no pagātnes. "Kad dzirdu noskanam 'Dana Dombrovska', piemēram, iestādēs, man ir milzīga trauma. Man saraujas vēders. Izdzirdot savu vārdu, man kļūst slikti, lai arī pašam vārdam jau nav nekādas vainas. Tas saistīts ar notikumiem manā dzīvē... Nav jau grūti ieiet "Google" un sazīmēt, kāpēc..."

Traumas viņai saistās ar laiku, kad Dombrovska gaidīja muzikanta Andra Kiviča dēlu, bija jau septītajā mēnesī, un publiskajā vidē nonāca viņas kailfoto, kas tika uzņemti 22 gadu vecumā un ar apsolījumu, ka parādīsies tikai Anglijā. Tomēr tie bija uz dzīvesstila preses izdevumu vākiem arī Rīgā katrā kioskā.

Dēls jau pusaudzis, taču abi tā pa īstam nedzīvoja kopā. Dombrovska astoņus gadus bija attiecībās ar vīrieti, kurš dzīvo laukos; tur drauga mammas mājās viņai kļuvis ļoti vienmuļi. Abi izšķīrušies. Tad māksliniece pārcēlusies uz pilsētu un atradusi sirdij tuvu darbu bērnunamā, taču šajā vidē nav varējusi izturēt sistēmas smagumu, turklāt atalgojums bijis ap 600 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!