Foto: Privātais arhīvs
Sabiedrības uzmanību piesaistījusi 19 gadus vecā britu meitene Džordžīna Makkonela (attēlā), kura pievērsusies bodibildingam un regulāri cilā svara stieņus, kā arī ietur sešas maltītes dienā, lai iegūtu ķermeņa masu, kuru pēcāk pārvērst muskuļos.

Meitene fitnesam nopietni pievērsusies aptuveni 17 gadu vecumā, un kopš tā laika viņa piecas reizes nedēļā dodas uz sporta zāli, lai trenētu savu ķermeni un palielinātu muskuļus.

Džordžīna ir visai netipiska pusaudze. Lai gan jaunas meitenes parasti sapņo par slaidu ķermeni un smalkām auguma aprisēm, metru un 73 centimetrus garā Makkonela vēlas būt pēc iespējas lielāka un iespaidīgāka.

Jauniete nolēmusi kļūt par bodibildina profesionāli, un šovasar viņa nokļuva par vienu soli tuvāk savam mērķim, iegūstot zelta godalgu Lielbritānijas bodibildinga un fitnesa federācijas rīkotajā North East čempionātā.

Džordžīnas aizraušanās ar muskuļu audzēšanu sabiedrībā tiek uzņemta ar dalītām izjūtām. Cilvēki mēdz glūnēt uz viņas muskuļotajiem pleciem un rokām. Lai gan Makkonela saņem daudz komplimentu, viņai nākas uzklausīt arī nosodījumu un nepatīkamas piezīmes.

Arī ģimenē, kura viņai ir viens no lielākajiem atbalstiem, nav viennozīmīgas attieksmes pret bodibildingu. Jaunietes vecāki meitas aizraušanos vērtē pozitīvi un ar viņu lepojas, savukārt Džordžīnas brālis joprojām nespēj līdz galam izprast, kādēļ māsa pievērsusies šim sporta veidam.

Džordžīna apgalvo, ka bodibildings viņai palīdzējis celt pašapziņu, bet nepatīkamās piezīmes, ko apkārtējie mēdz izteikt, viņa laika gaitā iemācījusies ignorēt. To Makkonelai palīdzējusi izdarīt viņas trenere, kura jaunieti uzmundrinājusi un ieteikusi koncentrēties uz saviem mērķiem, nevis negatīvajiem komentāriem.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!