Foto: F64
Tuvojoties Lieldienām, aktuāls kļūst arī jautājums par to, ko celt svētku galdā. Šajā sakarā šefpavārs Ēriks Dreibants (attēlā) iesaka recepti, kā mielasta tradicionālo ēdienu - olas - pagatavot salīdzinoši neparastā veidā, ar īpašo garšu pārsteidzot ne tikai sevi, bet arī viesus.

"Šī ir samērā klasiska, tomēr Latvijā reti pielietota recepte uzkodai, kas ir ļoti vienkārši pagatavojama un garšīga. Ēdiens ļoti labi iederēsies uz svētku galda Lieldienās, lai gan sākotnēji var tikt novērtēts kā pavisam neikdienišķs.

Tā galvenā sastāvdaļa ir sparģeļi. Šie dārzeņi pamazām parādās arī Latvijas lielveikalos un satur īstu vitamīnu trieciendevu, tāpēc ēdiens ir ideāli piemērots pavasara sezonai un, protams, var tikt baudīts arī pēc Lieldienām," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Dreibants.

"Tātad, lai to pagatavotu, nepieciešami sparģeļi, olas, bekons vai šķiņķis, olīveļļa un garšvielas.

Sparģeli jāieliek uz divām minūtēm verdošā ūdenī un nedaudz jāpavāra, tad tie jāņem ārā un jāaplej ar olīveļļu. Pēc tam tai pašā vārošajā ūdenī jāiesit ola un jāpavāra piecas minūtes.

Tad ar putojamo karoti ola akurāti jāizņem no ūdens un jāliek virsū sparģeļiem. Klāt var pievienot kādus svaigos salātus, kā arī grauzdētu bekonu vai šķiņķi," iesaka pavārs, uzsverot vēl kādu būtisku niansi.

"Pats galvenais ir nepārvārīt olas dzeltenumu tā, ka tas kļūst ciets. Dzeltenumam jābūt mīkstam, jo no tā ēdienam veidosies mērce," pamāca šefpavārs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!