Foto: Privātais arhīvs
Gatavojoties iekļūšanai 14. Saeimā, no Krievijas uz dzimteni atbēgušais aktieris Andris Lielais bija visur – uzrunājot vēlētājus, viņš braukāja pa Zemgali, bieži bija redzams TV ekrānos un bija hiperaktīvs "Facebook" platformā, visus aicinot balsot par "Attīstībai/Par!" un viņu īpaši. Tagad, pēc vēlēšanās piedzīvotās neveiksmes, Lielais ir pavisam pazudis, tostarp arī viņa draugi nezina, kur viņš ir un ko dara. Par to šonedēļ raksta izdevums "Privātā Dzīve".

Pretrunīgi vērtētais aktieris no Krievijas uz Latviju atbēga pavasarī, atteicās no Krievijas pilsonības un kaismīgi atbalstīja Ukrainu, kur šobrīd notiek karš. Latvijā viņš ieradās ar lielām cerībām uz jaunu dzīvi un publiski teica, ka par Krieviju vairs negrib neko dzirdēt. Rīgā ar mītnes vietu viņam palīdzēja draugi Rihards un Sarmīte Pīki.

Taču nu Sarmīte Pīka nezina, kur Lielais dzīvo, šonedēļ ziņo "Privātā Dzīve". Tādā pašā neizpratnē ir arī aktiera draugs Viesturs Alksnītis, kurš turklāt pieļauj, ka Lielais varētu būt atgriezies Maskavā.

"Kopš oktobra viņš atslēdzis visus telefonus, noslēdzis sociālos tīklus un nolīdis pagrīdē. Viņš ļoti pārdzīvo neveiksmi vēlēšanās. Daudzi Andrim teica, ka neīsto partiju bija izvēlējies. Bet kurš gan tādu iznākumu varēja paredzēt? Andris man teica, ka viņš nevēlas ne ar vienu kontaktēties un viņam vajag pārdomāt dzīvi," žurnālam skaidro Alksnītis, kurš pats ar Lielo pēdējoreiz īsi parunājies 2. decembrī.

Alksnītis arīdzan iezīmē, ka Lielajam Latvijā nav piedāvāts darbs viņa profesijā, bet strādāt "kaut ko zemāku" viņš nav vēlējies. Karjera vairs nav iespējama arī Krievijā, turklāt Lielajam tur esot parāda dēļ nobloķēts konts. "Mēs ar draugiem smejamies – gaidām, kad Andris atkal parādīsies kādā no Solovjova raidījumiem. Es gan ļoti ceru, ka kaut kas tāds nenotiks," izdevumam komentē Alksnītis, ironizējot par Lielā iepriekšējos gados piekopto dalību Kremļa propagandas šovos. Aktiera versija par to, vai šovos dalība bija apmaksāta, izvērtās nelielā lokāla mēroga skandālā, par ko plašāk var lasīt šeit.

"Privātā Dzīve" noskaidroja, ka Lielais uz Maskavu tomēr nav pārcēlies. Viņš tagad dzīvojot ārpus Rīgas un nolēmis publiski nekomunicēt.

Partiju apvienības "Attīstībai/Par!" runasvīrs Edgars Barbaks sarunā ar "Delfi" pauda: "Lielais šobrīd aktīvi nedarbojas partijā, bet ir mūsu partijas biedrs. Pēdējā gada laikā Andra dzīvē noticis tik daudz, ka pietiktu vairākiem gadiem. Šobrīd viņš vada mierīgu dzīvi ārpus Rīgas."

Otrdienas vakarā pēc ilgas pauzes Lielais veica ierakstu savā "Facebook" lapā, paziņojot: "Mīļie draugi, nekur neesmu pazudis. Patlaban nodarbojos ar sadzīvisku jautājumu kārtošanu, kādi ir sakrājušies pēdējā laikā. Visiem sveicieni! P.S. Tas, ko presei sarunājis tā saucamais "draugs", neatbilst patiesībai."

Atgādinām, ka "Attīstībai/Par!" 14. Saeimas vēlēšanās nepārvarēja 5% robežu, lai iekļūtu sasaukumā tai pietrūka tikai 250 balsu. Nule notikušajā kongresā tika nolemts, ka partiju apvienība pastāvēs arī turpmāk, tā netiks likvidēta.

Vairāk par Andra Lielā dzīvi šobrīd var lasīt 13. decembra izdevumā "Privātā Dzīve"!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!