Foto: Kadrs no video
Sirsnīgie kurzemnieki Ilze un Andris kanāla 360TV ēšanas šova "Vakariņš ar savējiem" ietvaros ciemos uzņēma vairākus sabiedrībā zināmus cilvēkus, tostarp Samantu Tīnu un Hosamu Abu Meri. Galdā tika celta karbonāde ar kāpostiem, un kāpostos Samanta ieraudzījusi gaļu, kuru viņa pati nelieto uzturā.

Latvijā iecienītie tradicionālie ēdieni, kaut bezgala gardi, ir arī gana "gruntīgi", un šis fakts var sagādāt zināmas problēmas gan veģetāriešiem, gan veselīga dzīves veida entuziastiem.

Šova jaunākajā sērijā kurzemnieku pāris sarūpējuši tieši šādu maltīti – latviešiem tik mīļo karbonādi ar štovētiem kāpostiem un visu pārējo, kas godu reizēm tradicionāli piederas. Taču... ciemos nāk gan dakteris un veselīga uztura atbalstītājs Hosams Abu Meri, gan Samanta Tīna, kura no gaļas produktiem uzturā lieto tikai zivis – šādus cilvēkus uztura zinātnē dēvē par peskoveģetāriešiem.

Saimniekiem sākās neparedzēti sarežģījumi. Abu Meri uzskata, ka pie tik trekna ēdiena vēl treknākā mērce ir pilnīgi lieka, un atsakās no saimnieces tauciņu-miltu-saldā krējuma darinājuma.

Savukārt Samantai Tīnai, pretēji saimnieku apgalvojumiem, ka kāpostos gaļas neesot, izdodas atrast tajos mikroskopiskus gabaliņus, kas aizdomīgi atgādina žāvētu gaļu. Uz brīdi diskusija par šo eksistenciālo jautājumu "Bija tur gaļa vai nebija?" kļūst par vakara centrālo tēmu, bet pati Samanta saka: "Es sajutos mazliet skumīgi..."
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!