Foto: DELFI

Ja tava vasara nav Instagramā, tas nav vispār – šim likumam rātni paklausīt steidz stilīgākā Latvijas jaunatnes daļa, tāpēc šovasar pludmalēs fotokameras un telefoni tiek spaidīti ar dubultu atdevi un dāmas izlokās arvien sarežģītākās pozās smukas bildītes vārdā.

Lai pašrocīga bildēšanās pludmalē neizvērstos par katastrofu, talkā nāk Latvijas slavenākais erotikas fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs, nosaucot piecus standarta klupšanas akmeņus amatierbildīšu uzņēmējiem un modeļiem.

Intīmo vietu apskādēšana. "Pati lielākā problēmas, ar ko nākas saskarties, fotografējoties pludmalē, ir smiltis, kuras parasti tiek dažādās vietās, kurās tām nevajadzētu tikt," svarīgu aspektu iezīmē Sokolovs. Tāpēc meitenēm, kuras iecerējušas pozēt, seksīgi vārtoties pa smiltīm, bet pēc tam pavedināt fotografētāju, jāapsver cits variants.

Krūšu saspiešana. Maldīgi ir uzskatīt, ka peldkostīms izceļ krūtis. Tas radīts peldēšanās un sauļošanās vajadzībām un, kā skaidro eksperts, foto sesijās krūtis tikai sabojā. "Peldkostīmā krūtis nereti izskatās saspiestas. Tāpēc labāk fotografēties bez tā," mazu viltību atklāj Sokolovs.

Skaistuļi fonā. Ikviens no mums dzīvē izbaudījis situāciju, kad prieks par skaisto bildi sabojāts, jo blakus nostājas un visu šovu nozog seksīgā māsīca vai muskuļotais kursabiedrs. Lai izvairītos no līdzīgām situācijām, Sokolovs iesaka pirms plānotās foto sesijas rūpīgi izpētīt apkārtni.

Ja tuvumā ir kāds, kurš skaistāks vai slaidāks par tevi, jāmeklē cita vieta bildēšanai. Savukārt, ja turpat netālu uz pīrādziņu pikniku pulcējas apalīši, skaidrs, ka šī ir īstā vieta foto sesijai. "Ja fonā būs cilvēki ar lieko svaru, tava figūra uzreiz izskatīsies slaidāka," pamāca eksperts.

Tukšums biksītēs. Kamēr meitenēm pietiek vien izģērbties, lai pludmales bildēs izskatītos satriecoši, vīriešiem lieta ir daudz grūtāka. Nereti gadās situācija, kad gaisma - perfekta, skatiens - ideāls, augums - satriecošs, bet bildi izbojā vīrišķā mantība, kas biksītēs ne tā iekārtojusies vai vēl trakāk - pavisam noslēpusies.

Lai tam nebūtu vara pār pludmales bildēm, Sokolovs iesaka ņemt talkā palīglīdzekļus. "Lai vīrietis peldbiksēs izskatās iespaidīgāk, tur vajag kaut ko papildus ielikt," iesaka eksperts, atstājot katra paša fantāzijas ziņā to, ko izvēlēties kā palīglīdzekli.

Strijas un celulīts. Ja ikdienā dažādus ķermeņa defektus var noslēpt ar apģērbu, pludmalē viss redzams kā uz delnas. Taču tas nav iemesls, lai vasarā sociālajos tīklos būtu tukšums.

"Ja meitenei ir strijas, celulīts un tamlīdzīgi, to var efektīgi noslēpt ar slapju smilšu kārtu," knifiņu atklāj profesionālis. Viņš gan uzreiz piebilst, ka šajā gadījumā vēlreiz jāizlasa saraksta pirmais punkts par likstām, kas var gadīties, pārlieku smilšojoties.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!