Foto: LETA
Sanktpēterburgas policijā sākts kriminālprocess pret dziedātāju Grigoriju Ļepsu un viņa apsargiem, ziņo "Meduza". Stāsts ved uz 2. decembra pusnakti, kad pie īru paba "Finnegans" Maskavas prospektā Sanktpēterburgā notika kautiņš, kurā cietušajam – ierēdniecībā strādājošam pilsonim – salauzts deguns.

Krievijas mediji ziņo, ka izmeklēšana tiek veikta pēc panta par tīšu vieglu miesas bojājumu nodarīšanu huligānisku motīvu dēļ (Krievijas Federācijas Kriminālkodeksa 115.panta 2.daļa), kas paredz sodu līdz diviem gadiem cietumā. Apsūdzēts ir Krievijas dziedātājs Grigorijs Ļepss un divi viņa apsargi.

Nepatikšanu iemesli meklējami jau tās dienas vakarā, kad Ļepss uzstājās arēnā "Ledus pils" un priekšnesumu pabeidza visai dramatiski – viņš bija ass pret faniem, nepabeidza pēdējo dziesmu un beigu beigās svieda mikrofonu pret zemi. Vēlāk Ļepss skaidroja, ka jūtoties apslimis.

Tomēr slimība netraucēja vēlmei veldzēt dvēseli atceļā no koncerta. Kā raksta "Fontanka", mākslinieks piestājis pie neliela krodziņa un devies iestiprināties. Viens apsargs gājis viņam līdzi, divi palikuši ārā.

Medijs noskaidrojis, ko tad dziedātājs bārā dzēris: pāris ali, piecas porcijas "Glenmorangie" viskija un deviņas devas labi izturēta "Lagavulin" viskija. Kopumā viņš iestādē atstājis 12 890 Krievijas rubļu.

Kroga īpašnieks Nikolajs Belousovs stāsta par konflikta eskalāciju: "Atbrauca Grigorijs Ļepss. Tāds satraukts – koncerts nav izdevies, balss pazudusi. Piestāja padzert viskiju. Pie bāra bija piedzēries viesis, kas sāka Ļepsu aiztikt. Viņi izgāja ārā, paplūcās, tika izšķirti un ienāca atpakaļ. Katrs pasūtīja vēl vienu viskiju. Ļepss samaksāja un aizgāja. Nebija nekā tāda, ka kāds kādam būtu uzbrucis un sācis sist," savu versiju atstāsta uzņēmējs.

Cietušā – 39 gadus vecā ierēdņa Dmitrija Gorbačova – versija ir citādāka. Viņš paudis, ka bārā Ļepss viņam piedāvājis uzspēlēt nardus (galda spēle, saukta arī par bekgemonu) uz 10 000 ASV dolāru, Gorbačovs atteicies un par to saņēmis no Ļepsa pļauku. Kā notika patiesībā, tagad skaidro izmeklēšana, taču uz ielas kautiņš izvērtās starp vairākiem vīriešiem, un Gorbačova sišanā piedalījās arī pats estrādes mākslinieks.

Grigorija Ļepsa advokāts Aleksandrs Dobrovinskis atzīst, ka dziedātājs figurējis kautiņā, taču nedomā, ka viņa klientam draud kas nopietns.

Jāpiebilst, ka Krievijā 4. decembrī prezidenta administrācija aicinājusi televīzijas kanāliem atbalstīt "patriotiskas ievirzes" mākslinieku dalību Jaungada koncertu programmu veidošanā. Starp patriotiski noskaņotajiem minēts arī Grigorijs Ļepss.

Latvijā Ļepss ir iekļauts "persona non grata" sarakstā, savukārt 2021. gadā Ukrainā pret viņu tika ierosināta krimināllieta par nelikumīgu iebraukšanu Krimā, kas ir Krievijas okupēta teritorija. Ļepss bija viens no tiem, kurš dziedāja Krimas tilta atklāšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!