Foto: Privātais arhīvs
Bijušā ekonomikas ministra Ralfa Nemiro padomniece, vēlāk iekšlietu ministra Sanda Ģirģena padomniece. Nu Beata Jonīte metīs padomu došanu pie malas un dosies izglītoties.

Modes dizaineres Viktorijas Jonienes meita Beata Jonīte kopš uzmirdzēšanas pie Latvijas ierēdniecības debesīm allaž bijusi saistīta ar partiju KPV LV. Nu viņa – nostrādājusi divus gadus valsts pārvaldē – pošas diplomātijas studijām maģistrantūrā prestižajā Oksfordas Universitātē.

Par savu lēmumu pamest darbu Latvijas politiķu labad un braukt izglītoties Jonīte portālu "Delfi" informēja jau septembra vidū, bet nu izdevums "Privātā Dzīve" apraksta pašas jaunietes sajūtas. "Šķita, ka ir pienācis īstais laiks maģistres studijām. Vēlos papildināt zināšanas, gūt jaunu pieredzi, lai vēl vairāk spētu dot Latvijai," atklāj rosīgā dāma.

Žurnāls izpētījis, ka Jonītes izvēlētā maksa diplomātijas maģistrantūrā Oksfordā ir 30 000 eiro. Vaicāta, kā viņa segs šo maksu – no savas kabatas vai kā citādi, bijusī padomniece izvairījās no atbildes.

Mācīties Oksfordā bijis Jonītes sapnis jau kopš 13 gadu vecuma. Viņa pat nopirkusi džemperi ar slavenās skolas logo. Jaunietes pieteikums bakalaura studijām Oksfordā ticis noraidīts, šo izglītību viņa ieguva Dāremas Universitātē.

Viņa pauž, ka nekad nevajadzētu atbildi 'nē' pieņemt: tā viņai sanācis ar bakalaura studiju pieteikumu, taču maģistrantūras studijām Jonīte no prestižās universitātes nu beidzot saņēmusi 'jā' vēstuli. Jonīte būs pilna laika studente, mācībām jāsākas oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!