Foto: Privātais arhīvs
Modelis, aktieris, futbolists un influenceris ar vairāk nekā 90 000 sekotāju "Instagram" vietnē Felipe Gabriels Ksavjers otrdien publiskojis paziņojumu, ka pēc sešu gadu uzturēšanās Latvijā nu viņš spiests doties prom. Viņš saka, ka ar katru gadu kļūst arvien grūtāk un grūtāk sakārtot dokumentus, lai oficiāli dzīvotu mūsu valstī.

Felipe Gabriels daudzu sirdīs "iekrita" ar viņa lojalitāti Latvijai – brazīlietis ātri apguva latviešu valodu, priecēja ar dažādām mākslas un sporta izpausmēm, kā arī cienīja Latvijas kultūru. Šeit viņš saticis arī savu mīlestību Rēziju, un cieši sadraudzējies ar basketbolistu Kristapu Porziņģi un viņa meiteni Lauru Vizlu. Šā gada Līgo svētkus kompānija svinēja kopā.

Taču nu Felipe spiests doties prom no valsts, kas viņam esot vismīļākā pasaulē. Izvērstos video "Instagram" platformā viņš skaidro: "Izskatās, ka vairs nav iespēju būt šeit. Kļūst arvien grūtāk dabūt dokumentus, lai sakārtotu manu situāciju šeit. Dabūju oficiālu darbu un visu, ko migrācija prasa, tomēr nesanāca – man vairs nav atļaujas dzīvot šeit," viņš teic. Kas tieši nogājis greizi, viņš neprecizē.

Felipe sola, ka, iespējams, nākamgad atbrauks paciemoties. Viņš skumst, ka pēc sešiem gadiem Latvijā nu viņam jādodas prom. Tāpat brazīlietis piedod visiem pāridarītājiem, kā arī atlaiž parādus tiem, kas viņam parādā naudu. Sirsnīgais puisis arīdzan aicina vietējos novērtēt savu valsti, jo šeit viss esot labi; viņam nav pieņemama latviešiem tik raksturīgā "viss ir slikti!" domāšana.

Komentāros pie Felipes trim video virknējas mīlestības pilni atbalsta komentāri. Šovmenis Roberto uzskata, ka draugs ir lielisks piemērs ārzemniekiem un arī vietējiem, un pauž, ka Felipem pienāktos Latvijas goda pilsonība, lai viņš var atbraukt jebkurā brīdī "bez čakariem un huiņām".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!