Foto: AP/Scanpix/LETA
Sērojot par savas vecmāmiņas karalienes Elizabetes II nāvi, princis Harijs pie Vindzoras pils sanākušajiem pauda, ka "bez viņas šī ir pavisam vientuļa vieta", raksta ārvalstu mediji.

Saseksas hercogs no Balmoralas pils devās uz Vindzoras pili piektdienas rītā. Viņš līdzās savai kundzei Meganai un brālim Vijamam ar sievu nedēļas nogalē izgāja apsveicināties ar sanākušajiem tautiešiem, kuri pie Vindzoras pils bija izveidojuši ziedu un atvadu vēstījumu jūru, pieminot pagājušajā nedēļā mirušo karalieni Elizabeti.

Princis Harijs ļaudīm pauda: "Bez viņas šī tagad ir pavisam vientuļa vieta. Agrāk, lai kurā istabā atrastos, vienmēr varēja just viņas klātbūtni," sacīja Harijs, kurš kopā ar Meganu lasīja pie ziediem piestiprinātās kartiņas no Lielbritānijas iedzīvotājiem.

Vecmāmiņas nāve vismaz uz brīdi atkal ir apvienojusi abus prinčus. Jau vairākus gadus starp Kembridžas un Saseksas hercogiem ir saspīlētas attiecības. Pie Vindzoras pils abi prinči un viņu kundzes turējās kopā.

Princis Harijs par dažām stundām nokavēja Elizabetes II nāves brīdi Balmoralas pilī. Viņš turp lidoja 8. septembrī no Vācijas, turklāt bez Meganas Mārklas, kura tobrīd atradās savā mītnes zemē ASV. Dienu pēc karalienes nāves tabloīds "Mail Online" vēstīja, ka princis Čārlzs – tagad jau karalis Čārlzs III – esot lūdzis Harijam ierasties bez kundzes. Karalienes nāves brīdī klāt nebija arī hercogienes Katrīnas, kura tobrīd atradās Anglijā saistībā ar savu bērnu pirmo skolas dienu. Mazajiem sēru vēsts pasniegta tā, ka "vecvecmāmiņa nu ir devusies pie opīša".

Lielbritānijā šobrīd rit sēru periods, pieminot valdnieci, kura tronī bija vairāk nekā 70 gadus. Viņas bēres paredzētas pirmdien, 19. septembrī.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!