Foto: Publicitātes foto
Agrita Bindre-Blumenaua, kuru Latvijā zina kā TV šova "Ģimene burkā" dalībnieci un tīkla mārketinga influenceri pēdējā gada laikā ar drakonisku diētu spējusi atbrīvoties no 30 kilogramiem liekā svara, tomēr cerētā slaiduma kā nav, tā nav. Tāpēc viņa lēmusi par labu pašam radikālākajam risinājumam – kuņģa samazināšas operācijai.

Agritas dzīve realitātes šovā "Ģimene burkā" vērojama jau otro gadu. Viņa ir četru bērnu māmiņa; viena meita ir bērns ar īpašām vajadzībām. Ģimenes ikdienu iepriekš pamatīgi sarežģīja Agritas vīra alkoholisms, taču viņai izdevies no šīs nastas atbrīvoties – TV kameru priekšā viņa no vīra izšķīrās un pēc tam nevis krita depresijā, bet gan atplauka. Plaukums nozīmēja arī vizuālā izskata pārmaiņas, proti, laulības laikā Agrita bija kļuvusi korpulenta. Daudzi TV skatītāji pamanīja, ka šajā ligā īsti nelīdzēja arī funkcionālais ēdiens jeb tā dēvētie pulverīši, kurus Agrita aizgūtnēm slavē savā "Instagram" profilā.

Tomēr pagājušā gada izskaņā viņa pārsteidza fanus ar iespaidīgu svara zudumu – mīnus 30 kilogramiem. Noturēt šo rezultātu neesot nemaz tik vienkārši: pēc vaļīgākas dzīves posma ar ballītēm, vīnu un čipsiem pieci kilogrami no zaudētajiem ir atgriezušies. Agrita neslēpj, ka tas liek justies psiholoģiski nepatīkami, tādēļ infuencere apsver iespēju spert nopietnāku soli – veikt kuņģa samazināšanas operāciju, un tādēļ ir ieradusies uz konsultāciju pie ķirurga.
"Ievērojamo svara zudumu es panācu ar ārkārtīgi stingru disciplīnu, sevis piespiešanu. Pēc vīra aiziešanas un visiem tiem pārdzīvojumiem vajadzēja kaut kā saņemties. Taču, kad svars sasniedza mīnus 30 kilogramus, kritums apstājās. Es turpināju visu ievērot, centos vēl vairāk, bet svars nekustējās ne par gramu, un tas kļuva ļoti nomācoši," – savu ceļu līdz neparastajam lēmumam skaidro Agrita.

Atbrīvoties no liekā svara viņai nepieciešams ne tik daudz estētisku apsvērumu dēļ, cik veselības labad, proti, Agrita sirgst ar artrītu sarežģītā formā un pirms dažiem gadiem veikta arī nopietna gūžas operācija.

Jāpiebilst, ka kuņģa samazināšana jeb bariatrija ir dārga operācija un ietver daudzus riskus. Vairāk par to var lasīt šeit: Mazāks kuņģis un atvadas no liekā svara – kas ir bariatrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!