Foto: Privātais arhīvs
Tautā mīlētās dziedātājas Olgas Rajeckas un basketbola veterāna Igora Miglinieka meita Marija šovasar izgāja pie vīra – viņa apprecējusies ar savu mīļoto puisi Raiti un turpmāk dzīvos dubultuzvārdā Migliniece-Lapāne. Taču pirms vīra satikšanas Marijai bijusi ļoti rūgta pieredze attiecībās ar sociopātu, viņa atklājusi intervijā izdevumam "Ieva".

30 gadu vecā televīzijas darbiniece Marija Migliniece-Lapāne jau pusotru mēnesi ir precētas sievas statusā un bauda īstu laimi. Žurnālam "Ieva" jaunā sieviete stāsta, ka iepriekš viņai bijuši dažādi puiši un ar visiem saglabātas labas attiecības arī pēc šķiršanās, taču ar vienu eksemplāru viņa saikni pārcirtusi pavisam.

Kā atklāj Marija, iepriekš viņa bija toksiskās attiecībās ar dziļi kompleksainu cilvēku, kurš kontrolējis visu, ko Marija dara. To, ka puisis nav īsti lādzīgs, manīja gan viņas ģimene, gan draugi, taču nekādu spiedienu uz Mariju neizdarīja.

"Viņš mēģināja man iestāstīt, ka esmu neglīta, netalantīga, resna, tāpēc mani nekad neviens nemīlēs [..] Jutos briesmīgi. Man šķita, ka man nav nekādas vērtības, bet tā nedrīkst likt justies cilvēkam, kuru tu it kā mīli! Gandrīz vispār neko neēdu, tāpēc, iespējams, tobrīd izskatījos ļoti labi, bet emocionāli jutos drausmīgi. Nevienam nestāstīju, cik traki mums iet, cik daudz ir strīdu. Viņš kontrolēja visu – ko es vilkšu mugurā, kā runāju pa telefonu, ko esmu meklējusi internetā, nedrīkstēju tikties ar draudzenēm, man nedrīkstēja būt citāds viedoklis," emocionālo varmāku apraksta Migliniece.

Viņa atklāj, ka drīz vien draugam riebušies viņas draugi un arī ģimene. Tagad Marija šo puisi raksturo kā viltīgu manipulatoru un slavē savu mammu Olgu: "Mamma rīkojās ļoti gudri: neiejaucās, bet atbalstīja mani," atceras Marija. Šajās attiecībās krasi pasliktinājusies Marijas mentālā veselība, taču šķiršanās prasījusi vairākas nedēļas. "Viņš man novēlēja, lai aizeju un nomirstu, un nekad mūžā viņam vairs nerakstu. Nekādu problēmu – nekad arī nerakstīšu!"

Dziedātājas meita atzīmē, ka šādās attiecībās var iepīties daudzi, un arī sievietes mēdz būt emocionālas varmākas. Marijai ir padoms, kā savlaicīgi izbēgt no sociopātiem: "Tiklīdz attiecību pirmsākumos šķiet, ka te kaut kas ir nepareizi – nevajag mēģināt sev ar prātu iestāstīt, ka gan jau būs labi. Pie pirmajiem sarkanajiem karogiem ir jāmūk," secina viņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!