Foto: F64

Seksa eksperte Rita Lasmane (attēlā) uzskata, ka smarža, ko izdala cilvēka ķermenis, ir viens no vadošajiem faktoriem, kas palīdz atrast sev partneri gan seksuālām, gan nopietnām attiecībām. Tāpēc viņa iesaka sakārtot domas un pārvarēt bailes no attiecību veidošanas.

"Pavasarī smaržo ne tikai gaiss un daba. Arī katra cilvēka ķermenis izdala smaržu, kuru mēs neapzināti uztveram. Ja cilvēks ir nolēmis veidot attiecības vai atrast sev seksa partneri, viņam jāsakārto savas domas.

Partneri var atrast tikai tie, kuri patiešām to vēlas un ir spējīgi gaisā sajust emociju smaržu," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta pazīstamā eksperte.

"Ne velti runā, ka bailes smird. Ja cilvēku zemapziņā nomoka bailes no iepazīšanās, apkārtējie to jūt. Cilvēka ķermenis ir ļoti sarežģīts mehānisms. Tas izdala dažādus signālus, kurus mēs uztveram, pašiem to neapzinoties. Ja cilvēks ož pēc bailēm, viņam klāt neviens nenāks iepazīties.

Ja mēs patiešām esam gatavi atrast sev partneri - esam pārvarējuši bailes un sakārtojuši savas domas, tā arī notiks. Cilvēkam, kurš vēlas iepazīties un veidot attiecības, tas nesagādās nekādas problēmas. Smarža, kuru izdala mūsu ķermenis, automātiski pievilinās potenciālo partneri," stāsta seksoloģe.

"Cilvēki reizēm sūkstās, ka viņi jūtas vientuļi un viņiem nav partnera. Manuprāt, šie cilvēki tomēr nav īsti līdz galam pārvarējuši bailes no attiecību veidošanas.

Es uzskatu, ka, ja cilvēks patiešām grib partneri atrast un ir sakārtojis savas domas, pārvarējis bailes no iepazīšanās, viņam problēmu atrast otru pusīti nebūs. Cilvēkiem, kuriem tas neizdodas, problēma ir jāmeklē daudz dziļāk - zemapziņā un galvā," uzskata Lasmane.

"Tad, kad vientuļnieks ir pārliecināts, ka ir gatavs atrast sev partneri, tad vietai vairs nav nekādas nozīmes. Iepazīties var visur, kur ir cilvēki. Laba vieta, kur atrast partneri, ir parks - dabas smarža un aromāts, ko izdala mūsu ķermeņi, veido veselu emociju buķeti.

Iepazīties var arī klubā, teātrī, sporta nodarbībās. Galvenais ir tikai gribēt. Savukārt vieta, kur es neieteiktu meklēt sev partneri, ir internets. Internetā nav iespējams sajust smaržu, kuru izdala cilvēka ķermenis. Tā mēs nevaram uztvert signālus, kurus raida ķermenis," brīdina Lasmane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!