Foto: DELFI

Kur šarmantais un allaž pozitīvais Roberto Meloni, tur arī neiztrūkstoši runas par ēdienu...

Viesojoties kanāla 360TV šovā "Vakars uz dīvāna", Roberto studijā pie Ievas Kohas-Zeltiņas un Naura Brikmaņa ne tikai atnesis, viņaprāt, dīvaināko latviešu ēdienu, bet arī pastāsta, kuru no mūsu tradicionālajām maltītēm itāļi iemīļojuši visvairāk. Izrādās, tās ir kartupeļu pankūkas!

"Mana māsa gatavo kartupeļu pankūkas savas pilsētas svētkos, un tās rullē uz urrā! Visi saka: pietiek mums tā pasta – dodiet kartupeļu pankūkas," teic Roberto, piebilstot, ka, viesojoties pie ģimenes Itālijā, šis notikums licis sajusties gluži kā Latvijā.

Meloni arīdzan atklāj mūžseno noslēpumu – kā tas nākas, ka itāļi, ēdot miltu ēdienus, dzerot katru dienu vīnu, nekļūst resni un nenoreibst? Izrādās, visa "sāls" slēpjoties itāļu attieksmē pret dzīvi – viņi visu uztver ar vēsu galvu un nestreso.

Kā raidījumā stāsta Roberto, itāļi nepazīst vārdu "cikos", bet tā vietā daudz biežāk jautā - "ap cikiem". Arī vīnu pie pusdienām viņi dzer pa malciņām, bet ēdienam nepievieno tik daudz sviestu vai saldā krējuma kā latvieši. "Mēs ēdam arī ļoti daudz salātus, lietojam olīveļļu," par itāļu ēšanas paradumiem saka Roberto.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!