Foto: Privātais arhīvs

Politiskās partijas "Progresīvie" bijušais līderis Roberts Putnis kopā ar mīļoto vīrieti pārcēlies uz Vāciju – valsti, kur abi dzīvoja līdz 2015. gadam. Roberts Putnis vairs nejūtas piederīgs Latvijai, un tam ir vairāki iemesli.

43 gadus vecais Putnis kopā ar savu mīļoto cilvēku Dmitriju Markovu pirms mēneša pametuši Latviju un pārcēlušies uz pastāvīgu dzīvi Vācijas galvaspilsētā Berlīnē.

Kā raksta dzīvesstila žurnāls "Privātā Dzīve", Putnis šobrīd dzīvē jūtas "kā balta lapa".

Latviju viņš nolēmis pamest, jo vairs nejūtas piederīgs savai zemei, un šī sajūta viņam ir kopš brīža, kad Putnis šogad ziemā Vācijā apprecējās ar savu izredzēto puisi.

Bet pēdējais piliens pieņemt lēmumu Latviju pamest noticis tad, kad izbrāķēta viņa kandidatūra Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu (NEPLP) padomes locekļu amatam.

Tāpat viņš atzīst, ka vairs nav gatavs strādāt par atalgojumu, kādu viņam kā pasniedzējam piedāvā Latvijas Kultūras akadēmijā – 535 eiro "uz rokas". Ar pasniedzēja darbu Putnis Latvijā nodarbojās paralēli tulkošanas darbiem.

Sarunā ar "Privāto Dzīvi" Putnis atzīst, ka šobrīd viņu uztur vīrs, kurš ir dizaineris. "Es vēl formāli neeksistēju Vācijā, un darba man šeit nav", skaidro Putnis.

Komentējot sajūtas, pametot Latviju, Putnis teic, ka jūtoties atbrīvots. "Esmu 25 gadus darbojies sabiedriski politiskajā laukā dažādās organizācijās. Divreiz mans vārds bija vēlēšanu sarakstos, bet atbalsts nebija pietiekams, un zuda arī atbildība un pienākums pret Latviju. Mana piederība Latvijai, šķiet, bija iedomāta. Tagad nejūtos piederīgs," saka Roberts.

Viņš arī norāda, ka Latvijā savas homoseksualitātes dēļ ir saskāries ar emocionālu vardarbību. "Nerēķinājos, ka tas mani tā aizķers. Es biju neaizsargāts, allaž uzbrukuma centrā," pauž vīrietis.

Pavisam citāda attieksme pret gejiem esot Vācijā, kur viņš un vīrs šobrīd jau atraduši īres mitekli vienā no iekārojamākajiem Berlīnes rajoniem, ko abi sauc par neticamu veiksmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!