Foto: DELFI

Jaunā dziedātāja Samanta Tīna (attēlā) pēdējā laikā sabiedrību pārsteigusi ne tikai ar krasām matu sakārtojuma izmaiņām un ilgu laiku noslēpumā turētām attiecībām ar kultūristu un uzņēmēju Kasparu Smoču, bet arī acīmredzami slaidāku augumu.

Kā sarunā ar DELFI Izklaide atklāj Samanta, liekie kilogrami pazuduši paši no sevis, un par fiziskās formas uzturēšanu viņa ikdienā nemaz nesatraucas.

"Lai uzturētu sevi formā, neievēroju ne diētas, ne piekopju kādas citas metodes. Svars zūd pats no sevis. Kauns to atzīt, bet arī nekādu fizisko aktivitāšu man nav. Pieņemu, ka pie tā vainīgs mans dzīvesveids, jo ikdienā nākas krietni noskrieties, lai pagūtu izdarīt visu iecerēto.

Tā rezultātā sanāk retāk paēst, un bieži vien iztieku arī ar vienkāršu uzkošanu. Tāpat ir cilvēki, kas, izjūtot stresu, ēd krietni vairāk, savukārt es piederu pie tiem, kam šādos apstākļos apetīte pazūd vispār," stāsta Samanta.

"Protams, ja ilgāku laiku tiktu ievērots neveselīgs dzīvesveids, daudz ēdot un maz kustoties, liekie kilogrami uzrastos ātri vien. To pierāda tā pati Okartes akadēmija, kad, visu laiku uzturoties slēgtās telpās, to vien darījām, kā visu dienu sēdējām un ēdām. Ar to novirzījām domas no tā, ka sēžam būrī un nedrīkstam iziet ārā.

Izejot no šova, mani ēšanas paradumi un attiecīgi arī svars atgriezās normālās sliedēs. Cilvēki, kas ar mums bija strādājuši šovā, mani satiekot koncerttūrēs, pat jautāja: "Samantiņ, vai tu maz kaut ko ēd?" Uz ko es atbildēju, ka beidzot sāku izskatīties tā, kā man jāizskatās," smejas dziedātāja.

Taujāta, vai ideālās formas iegūšanas nolūkos Samanta savulaik izmēģinājusi arī drastiskākas metodes vai tik populāros uztura bagātinātājus, dziedātāja atbild noliedzoši. Tā vietā Samantai ir sava recepte, kā ātri vien atbrīvoties no liekajiem apaļumiem.

"Gandrīz katra sieviete nekad sev nebūs pilnībā ideāla, un mums vienmēr šķitīs, ka kaut kur kaut kas ir par daudz un kaut kas ir lieks. Manuprāt, tā ir tāda vispārīga tendence.

Notievēšanas līdzekļus neesmu lietojusi, bet man ir sava recepte, kā īsā laikā zaudēt svaru. To var pielietot ekstrēmās situācijās, kad pēc pāris dienām jāielien kādā kleitā vai gaidāms kāds pasākums. Saucu to par griķu diētu, bet tā pat nav kārtīga diēta, jo neliek justies izsalkušam un rada sāta sajūtu.

Vakarā pirms gulētiešanas bļodiņā jāieliek paciņa griķu, tie jāaplej ar pienu, garšai var pievienot arī nedaudz sāli, un porcija vai nu jāieliek ledusskapī vai tāpat jāatstāj uz galda. Pa nakti griķi būs uzbrieduši, un brokastis gatavas.

To pašu attiecīgi ēd pusdienās un vakariņās un, kādu laiku ēdot tikai šo ēdienu, liekie kilogrami pazudīs. Diētas priekšrocība ir tā, ka šis ēdiens nav negaršīgs. Savukārt tas, cik ilgi cilvēks varēs iztikt no griķiem vien, jau atkarīgs no katra individuāli," nosaka Samanta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!