Foto: Liene Pētersone

Erotisko bestselleru autore, viena no veiksmīgākajām pašmāju rakstniecēm Karīna Račko nupat pabeigusi darbu pie savas jaunās, piektās grāmatas manuskripta.

Veikalu plauktos romāns nonāks rudenī, tomēr jau vasaras otrā pusē Račko sola publicēt reklāmas rullīti, kurā atklās grāmatas nosaukumu, portālu "Delfi"informēja rakstniece.

Rakstnieces piektais darbs tapis ārkārtas situācijas laikā, pilnīgā pašizolācijā no ārpasaules.

"Pirms diviem mēnešiem pārcēlos uz dzīvi laukos, mazā piejūras ciematā, kur ir manas dzimtas mājas," stāsta Račko.

"Rēķinu, ka kopš tā laika katru dienu esmu sistemātiski strādājusi vismaz desmit stundas. Dažkārt, sildoties pie kamīna, rakstīju līdz pat vēlai naktij. Atpūšoties no Rīgas steidzīgā ritma un pasniedzējas darba pienākumiem universitātē, bija daudz vieglāk koncentrēties stāstam un brīvi ļauties tam, kur prātu aizved fantāzija. Vairākas nedēļas pat neizmantoju sociālos tīklus, lai nekas nenovērstu uzmanību."

Rakstniece atzīmē, ka darba saturu lielā mērā ietekmējusi arī tā tapšanas vieta.

"Vēroju, kā dabā mostas pavasaris, koki dzen pumpurus un atgriežas gājputni. Katru vakaru, neatkarīgi no laikapstākļiem, pie jūras sagaidīju saulrietu. Ciems atrodas meža ielokā, apkārt brīvi staigā aļņi, stirnas, mežacūkas un lapsas, piemājas pļavu iecienījušas pelēkās dzērves. Esmu pateicīga šim laika posmam, jo dzīve lauku askētismā ir mani mainījusi, ļāvusi ieraudzīt citām acīm gan sevi pašu, gan līdzcilvēkus. Es lepojos, ka manī rit sīkstās lībiešu tautas asinis, un šīs sajūtas – apbrīnu un bijību pret dabas skaistumu un savām saknēm romānā esmu saplūdinājusi ar varoņu peripetijām."

Vide, kurā stāsts radīts, nav vienīgā iezīme, kas jauno grāmatu atšķir no iepriekšējiem Račko romāniem.

"Pirmās grāmatas apzināti veidoju kā cukurotas pasakas, tagad es esmu izaugusi un saldums ir zudis," rakstniece apgalvo. "Šis ir mans tumšākais un smagākais darbs, psiholoģiski erotisks spriedzes trilleris. Grāmatas galvenā varone cenšas atgūties no traumatiskām attiecībām, kas viņai iedvesušas pārliecību – viņa ir derīga tikai seksam. Šajā stāstā tiek izgaismotas cilvēcības neglītās šķautnes, zemiskas un liekulīgas attiecību spēles, delikāti morāles jautājumi, kas liks aizdomāties – cik patiesi dzīvojam mēs paši un kādu attieksmi saņemam no tiem, kurus uzskatām par sev tuviem, jo vārds "mīlestība" pats par sevi ir pilnīgi tukšs un neko nenozīmē."

Zobārstes Karīnas Račko iepriekšējās grāmatas tikušas pārdotas vairāk nekā 40 000 tūkstošos eksemplāru, gūstot Latvijas mērogam neraksturīgus un iespaidīgus panākumus. 2019. gada nogalē iznāca Račko ceturtais romāns "Sasietā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!