Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Lielbritānijas karaliskajā ģimenē šogad gaidāmas karaliskās kāzas – karalienes Elizabetes II mazmeita Jorkas princese Beatrise mīs gredzenus ar mīļoto vīrieti Edoardo Mapelli Moci, kuru draugi dēvē vienkārši par Edo. Tiesa, pagaidām gan nav zināms nedz kāzu datums, nedz norises vieta, tomēr viens ir skaidrs – britu raidsabiedrība BBC un populārais kanāls ITV šo īpašo notikumu netranslēs tiešraidē.

Kopš 1960. gada, kad precējās princese Mārgareta, dažādu karaliskās ģimenes pārstāvju kāzu ceremoniju translēšana TV tiešraidē kļuvusi par tradīciju. Pat nelielākajām un salīdzinoši pieticīgākajām ceremonijām ļaudis visā plašajā pasaulē ierasti varējuši sekot līdzi, vēsta izdevums "Vanity Fair".

Jāatzīmē, ka arī Beatrises māsas princeses Eiženijas kāzas 2018. gada rudenī, kā arī prinča Harija un amerikāņu aktrises Meganas Mārklas kāzas tā paša gada pavasarī televīzijā tika rādītas tiešraidē.

Savukārt nu tapis zināms, ka Beatrisei nāksies palikt bešā – gan BBC, gan ITV paziņojuši, ka nenodrošinās viņas kāzu tiešraidi. BBC paziņojumā norādīts, ka ierastā programma netiks mainīta, bet kāzas tiks atspoguļotas ziņu izlaidumos.

Kā vēsta britu prese, visticamāk, šāda raidsabiedrību nostāju veicinājusi Beatrises tēva prinča Endrjū saistība ar seksuālos noziegumos un pedofīlijā apsūdzēto amerikāņu finansistu Džefriju Epstīnu, kurš pērn augustā cietumā izdarīja pašnāvību.

Jau vēstīts, ka amerikāniete Virdžīnija Džufrē intervijā BBC apgalvoja, ka viņai piespiedu kārtā bija nācies sniegt seksuālus pakalpojumus vairākiem ietekmīgiem un zināmiem Epstīna draugiem, tostarp arī princim Endrjū. Viņš gan šīs apsūdzības kategoriski noliedzis.

Sabiedrībā nerimstošā sašutuma dēļ princis Endrjū pērn rudenī pat atkāpās no valstisko pienākumu pildīšanas.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!