Foto: F64/LETA

Četrus vakarus pēc kārtas Dzintaru koncertzālē festivāla "Laima Vaikule Jūrmala Rendez-Vous" ietvaros skatītājus priecēja leģendārās dziedātājas draugi gan no Latvijas, gan Krievijas un citām valstīm, bet galveno uzmanību izpelnījās pati pasākuma namamāte.

Vaikule savas ilgās un veiksmīgās karjeras laikā cilvēkus valdzinājusi ne tikai ar neparasto balss tembru, bet arī vizuālā tēla izmaiņām – ne velti viņa tiek uzskatīta par vienu no visu laiku stilīgākajām pašmāju skatuves māksliniecēm.

Savu stila un gaumes izjūtu Vaikule kārtējo reizi apliecināja Jūrmalā notiekošajā festivālā, ļaujot pilnībā novērtēt savas gluži vai neticamās spējas iejusties un pārliecinoši demonstrēt visdažādākos tēlus – ik vakaru dziedātāja uz skatuves kāpa citā stilā un dažu stundu laikā paguva tērpus vairākkārt nomainīt.

Liels talants – neaizēnot skatuves partnerus


Foto: F64
Pirmajā vakarā Vaikule uz skatuves kāpa kopā ar virkni populārāko pašmāju izpildītāju – Olgu Rajecku, Aiju Andrejevu, grupu "Musiqq" un citiem. Tāpat viņa uzstājās kopā ar Jeļenu Vaengu un Kristīnu Orbakaiti.

Kāpjot uz skatuves kopā ar kolēģēm, Vaikule demonstrēja apbrīnojamu spēju neaizēnot savas partneres, kas ne vienmēr izdodas lielkoncertu galvenajām zvaigznēm.

Duetā ar Rajecku abas skatuves dīvas radīja harmonisku melnā un baltā saspēli. Līdzīga saspēle bija arī numurā ar Orbakaiti, bet, sadziedoties ar Andrejevu, Vaikule ļāva mirdzēt gados jaunākajai skatuves partnerei, kas bija tērpusies elegantā garā kleitā.

Estrādes leģendas draiskā puse


Foto: F64

Lai gan Vaikule pārkāpusi 60 gadu slieksni, viņa turpina savas karjeras laikā veiksmīgi realizēto stratēģiju un katru kāpšanu uz skatuves noslīpē līdz perfektam šovam, kas pārsteidz skatītājus.

Pārbaudītas vērtības

Foto: Publicitātes foto
Trešajā vakarā savā izvēlē skatuves māksliniece bija turējusies pie iecienītajiem toņiem un pārbaudītām vērtībām – balta un melna.

Atmiņā paliekošas atvadas

Foto: Publicitātes foto
Ceturtajā – festivāla izskaņas – vakarā Vaikule pārspēja pati sevi, demonstrējot vislielāko tērpu dažādību. Šoreiz varēja novērtēt Vaikules iemīļoto rakstu – svītras un rūtiņas – izmantošanu, bet muzikālo svētku kulminācijai dziedātāja bija izvēlējusies tautastērpam līdzīgu apģērbu salikumu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!