Foto: Privātais arhīvs
Uzņēmums "Skrīveru saldumi" pirms divām nedēļām apturējis tikai nesen tirgū laisto fitnesa skaistules Paulas Freimanes izgudroto proteīna batoniņu ražošanu. Tas saistīts ar patērētāju sūdzībām par pārāk ātru produkta bojāšanos. Kā noskaidroja "Delfi", uzņēmums jau šonedēļ to ražošanu atkal atsāks.

Fitnesa skaistule Paula Freimane šogad jūnija sākumā saviem 122 tūkstošiem "Instagram" sekotāju pavēstīja, ka pēc pusotra gada darba kopā ar "Skrīveru saldumiem" klajā laisti pēc Freimanes zināšanām un vēlmēm radīti proteīna batoniņi – veselīgi našķi tievētājiem un sportistiem. Par tādiem influencere bija sapņojusi desmit gadus.

Uzņēmums laida klajā divu veidu batoniņus – vienu vegānisku ar datelēm, otru ar piena šokolādi un lazdu riekstiem. Abi sver 45 gramus un maksā 2,49 eiro gabalā.

Vienlaikus sociālajos tīklos starp influenceres sekotājiem sākās šūmēšanās, cilvēkiem sūdzoties par to, ka jaunie batoniņi sākuši neparasti ātri bojāties jau iepakojumā. Vairākas pircējas sociālajos tīklos ievietoja attēlus, kurā redzams pelējuma klāts riekstu batoniņš. Savukārt "Skrīveru saldumu" mājaslapā redzams, ka ne viens, ne otrs batoniņu paveids šobrīd nav nopērkams, jo ir izpārdots.

Paula Freimane pagaidām portālam "Delfi" nav sniegusi savu viedokli par produkta nepilnībām, taču "Skrīveru saldumu" vadītājs Oskars Brediks skaidro, ka ātro bojāšanos veicinājusi nepiemērota uzglabāšanas temperatūra: "Līdz šim produktu piegādes tika nodrošinātas caur pakomātiem un diemžēl – tāpat kā citiem pārtikas ražotājiem – arī mums nebija iespējams nodrošināt produktiem nepieciešamo uzglabāšanas temperatūras režīmu – 16-22 grādus, tāpēc lēmām par tirdzniecības apturēšanu uz laiku. Atsaucoties uz komentāriem, veicām mikrobioloģijas analīzes izejvielām," uzsver Brediks.

Izpētē atklāts, ka vaina varētu būt meklējama riekstos. "Batoniņa sastāvā ir lazdu rieksti, kam mikrobioloģiskais rādītājs raugi/pelējumi ir 1x103 kvv/g, kas ir atļautajā daudzumā, taču, lai produktu padarītu drošāku, esam izvēlējušies mikrobioloģiski tīrākus riekstus ar rādītāju 1x102 kvv/g," stāsta uzņēmuma vadītājs.

Viņš piebilst, ka "Skrīveru saldumi" strādā pēc starptautiski atzītā BRC pārtikas drošības standarta un Freimanes batoniņus jau drīzumā atkal varēs iegādāties ne tikai caur pakomāta opciju, bet arī lielveikalos.

"Vegānisko batoniņu "Vegan" plānojam atsākt ražot šajā trešdienā, bet "Fudge" mēneša beigās, kad saņemsim izejvielas. Visiem klientiem, kas konstatējuši neatbilstību produktā, esam piedāvājuši atgriezt naudu vai saņemt batoniņus," piebilst Brediks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!