Foto: Vida Press
Pretrunīgi vērtētie pasaules šovbiznesa skaistuma standarti daudzus mudina izmantot plastiskās ķirurģijas sniegtās iespējas, lai savu izskatu uzlabotu līdz pilnībai. Tiesa, ne vienmēr pūles un sāpīgās operācijas attaisno cerības.

Vislielāko spiedienu izskatīties jaunākām, glītākām un tvirtākām, protams, izjūt sievietes, tomēr daudzas nespēj apstāties un pārkāpj šauro robežu starp gandrīz nemanāmiem estētiskiem uzlabojumiem un pārtapšanu izkropļotā ķēmā. Piedāvājam aplūkot dažus ne pārāk veiksmīgus gadījumus, kas apliecina – kas par daudz, tas par skādi.

Kaķsieviete

Foto: Vida Press

Amerikāņu sabiedrības dāma Džoslīna Vaildenšteina (attēlā) daudzo plastisko operāciju radīto seku dēļ pat pamanījusies tikt pie iesaukas – viņa publiskajā telpā tiek dēvēta par Kaķsievieti.

Kolorītajai kundzītei augustā apritēs 77 gadi, un viņa joprojām aktīvi uzlabo un izmaina savā izskatā visu iespējamo. Tiek lēsts, ka Kaķsieviete par dažādām operācijām kopumā iztērējusi vairāk nekā sešus miljonus ASV dolāru.

Savukārt nesen kādā intervijā Kaķsieviete paziņoja – viņa pati sev ir apsolījusi, ka vismaz nākamos desmit gadus viņa turpinās veikt plastiskās operācijas. Kā vēsta mediji, pirmo reizi Džoslīna zem skalpeļa gūlusies tālajā 1979. gadā, lai paceltu acu plakstiņus.

Dženisa Dikinsone

Foto: Vida Press

Pašpasludinātā pasaulē pirmā topmodele Dženisa Dikinsone (attēlā) jaunībā nudien varēja lepoties ar glītu vaigu, žilbinošu ķermeni un spožu modeles karjeru. Savukārt vecumdienās viņai nākas samierināties ar regulāru nonākšanu plastiskās ķirurģijas izkropļotāko slavenību apkopojumos.

62 gadus vecā amerikāniete nav iemācījusies novecot ar godu, un viņa izmēģinājusi visu iespējamo, lai kaut nedaudz uzspodrinātu jaunības dienu aizgājušo daili. Dikinsone atzinusi, ka viņai veikta krūšu palielināšanas operācija, tauku atsūkšana no vēdera un gurniem un kakla un sejas ādas nostiepšana.

Lai gan daudzi uzskata, ka Dikinsones seja šobrīd ne tuvu nav ideāla, viņa pati ar savu izskatu ir ļoti apmierināta. Viņa gan atzinusi, ka, ja varētu pagriezt atpakaļ laiku, viņa nebūtu veikusi krūšu palielināšanu, jo implanti veicināja krūts vēža attīstīšanos. Labā ziņa – bijusī modele ir tik sīksta, ka viņai šo baiso slimību izdevās uzvarēt.

Repere Lil' Kim

Foto: Vida Press

Savukārt amerikāņu reperes Lil' Kim (attēlā) gadījums ir ļoti īpašs. Lai gan neveiksmīgu plastisko operāciju sekas viņas sejā ir acīmredzamas, viņa spītīgi klusē un nekad nav atzinusies, ka gūlusies zem skalpeļa.

Fani un mediji mūziķei vairākkārt pārmetuši pārlieku lielu aizraušanos ar mākslīgo skaistumu, un, pārkāpjot 40 gadu slieksni, viņa īpaši dedzīgi sākusi uzlabot savu seju.

Ārzemju tabloīdu aptaujātie plastikas ķirurgi teju vienprātīgi atzinuši – reperei ir pilnībā pārveidots deguns, vaigi un arī citas sejas daļas. Tāpat fani novērojuši – mūziķes āda pēdējos gados kļuvusi manāmi gaišāka.

Donatella Versače

Foto: Reuters/Scanpix

Itāļu modes dizainere Donatella Versače (attēlā) ir spilgts piemērs tam, ka bagātība un atpazīstamība ne vienmēr iet roku rokā ar saprātīgu lēmumu pieņemšanu.

62 gadus vecā Donatella neskaitāmas reizes iekļauta slavenību neveiksmīgāko plastisko operāciju apkopojumos, un savulaik viņas seja pat atzīta par vienu no neglītākajām pasaulē.

Lai gan pat Donatella nav komentējusi savas vizuālās pārvērtības, kas, kā liecina foto, sākušās deviņdesmitajos gados, fotogrāfijas runā pašas par sevi – acīmredzams ir fakts, ka dizaineres sejiņa piedzīvojusi dažādus uzlabojumus, kas, taisnības labad jāsaka, nav bijuši pārāk veiksmīgi.

Melānija Grifitsa

Foto: Vida Press

Arī amerikāņu aktrise Melānija Grifitsa (attēlā), kurai augustā apritēs 60 gadi, tiecoties pēc mūžīgās jaunības, nežēlīgi izķēmojusi savu izskatu.

Grifitsa nekad nav slēpusi – viņa teju visu mūžu cīnījusies ar alkohola atkarību, kas gājusi roku rokā ar smēķēšanu un dažādu medikamentu lietošanu. Trauksmainais dzīvesveids paātrinājis novecošanu, un aktrise glābiņu meklējusi plastiskās ķirurģijas klīnikās.

Tiesa, nesenā intervijā Grifitsa atzina, ka plastisko operāciju veikšana ir teju vienīgā lieta, ko viņa savā dzīvē nožēlo. Aktrisei gadījies dakteris, kurš savu darbu paveicis ļoti neprofesionāli, un tad viņai nācies atkārtoti gulties zem skalpeļa, lai saglābtu to, kas vēl bija glābjams.

Priscilla Preslija

Foto: Vida Press

Nežēlastībā kritusi arī rokenrola karaļa Elvisa Preslija bijusī sieva Priscilla (attēlā). Kā jau daudzas slavenības, arī viņa mēģinājusi apmānīt laiku, izmantojot plastiskās ķirurģijas neierobežotās iespējas.

Priscilla šopavasar svinēja 72 gadu dzimšanas dienu. Tiesa, viņas sejā nav ne vēsts no grumbām un rievām. Patiesībā dāmas ģīmītis izskatās gluži kā veidots no vaska – tas ir stīvs un tiktāl nostiepts, ka zaudējis mīmiku.

Aizvadītā gada rudenī Priscilla kļuva par iedvesmas avotu dažādiem nežēlīgiem jociņiem. Pēc tam, kad sieviete bija piedalījusies kādā britu televīzijas sarunu šovā, ļaudis internetā ņirgājās par dāmas izskatu, saskatot tajā zināmas līdzības ar baiso Frankenšteinu.

Mega Raiena

Foto: Vida Press/AFP/Scanpix

Šobrīd 55 gadus vecā aktrise Mega Raiena (attēlā) savulaik tika dēvēta par sekssimbolu. Bet tad viņa sāka aizrauties ar plastiskajām operācijām un kļuva par izsmieklu.

Arī Raienai ir pagalam grūti samierināties ar tik dabisku procesu kā novecošana, un glābiņu viņa meklējusi plastiskās ķirurģijas klīnikās. Mēdz sacīt, ka apetīte rodas ēdot, un arī Mega sākusi ar minimāliem uzlabojumiem, kas drīz vien kļuvuši uzkrītoši redzami.

Savukārt aizvadītā gada rudenī ārzemju tabloīdi naski ziņoja, ka Raienas sejiņa kļuvusi ķēmīgāka nekā jebkad agrāk. Lai gan ziņu virsraksti neskaitāmas reizes vēstījuši, ka aktrise pārlieku aizrāvusies ar plastiskajām operācijām, viņa pati savu izskatu nav publiski komentējusi.

Lara Flinna Boila

Foto: Vida Press

Kad amerikāņu aktrise Lara Flinna Boila (attēlā) deviņdesmitajos gados piedalījās kulta seriālā "Tvīnpīka", viņas skaistums apbūra daudzus. Skumjā kārtā jāatzīst, ka šodien no agrākās dailes palikusi tikai vāja atblāzma.

Lai gan Boilai ir tikai 47 gadi, daudzo neveiksmīgo plastisko operāciju rezultātā viņa izskatās krietni vecāka. Ārzemju mediji neskaitāmas reizes šausminājušies, ka aktrises seja pēdējos gados uzblīdusi.

Vietnē "IMDb.com" publiskotā informācija liecina, ka Boila pēdējoreiz filmējusies 2014. gadā, un netrūkst nelabvēļu, kas sprieduši – iespējams, "Tvīnpīkas" zvaigznei ar lomu piedāvājumiem klātos labāk, ja viņa nebūtu sagandējusi izskatu ar plastiskajām operācijām.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!