Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ uzvirmoja runas, ka pašmāju uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš nolēmis pārdot savu lepno villu "Senču sils". Lai gan šis īpašums vēl oficiāli pārdošanā nav nonācis, tiem, kuri sapņo par sabiedrībā zināmu cilvēku namu iegādi, ir no kā izvēlēties arī tepat, Latvijā.

Ekskluzīvais Gaiļu nams Kaltenē

Foto: LETA
Šī gada aprīlī tapa zināms – pārdošanā nonākusi bijušā politiķa Māra Gaiļa un viņas dzīvesbiedres arhitektes Zaigas Gailes uz mākslīgās salas celtā māja Rīgas jūras līcī Kaltenes pludmalē .

Vairāk nekā 500 kvadrātmetru lielajā namā atrodas piecas guļamistabas, piecas darbistabas, dzīvojamā halle, kas apvienota ar virtuvi un atpūtas zonu. Īpašums "Lieldienu sala" var palepoties ar novietni divām automašīnām, privāto jahtu piestātni un pat helikoptera nolaišanās laukumu. Dzīvojamo ēku papildina jūras pusē esošā divstāvu peldu – pirts māja "Nautilus".

Izdevumam "Privātā Dzīve" Gailis arī atklāja iemeslus, kādēļ ģimene nolēmusi pārdot viņa sievas izloloto projektu, un galvenais no tiem bijis viņu princips ik pēc desmit gadiem mainīt vasaras māju.

Īpašnieks arī atklāja nama cenu, kas pirms tam publiski nebija zināma.

"Mājas novērtējums ir astoņi miljoni, taču tās cena ir mazāka par astoņiem miljoniem," žurnālam "Privātā Dzīve" pastāstījis Gailis.

Gulbju nams ar īpašu auru Bulduros

Foto: Publicitātes foto
Šovasar tapa zināms – aktrise un tenisista Ernesta Gulbja māte Milena Gulbe nolēmusi pārdot trīsstāvu privātmāju Bulduros, kur uzauguši viņas bērni.

Kā liecina informācija Portālā "Balticsothebysrealty.com", nams vēl joprojām ir pārdošanā un tā cena nav mainījusies – īpašums maksā 745 tūkstošus eiro.

Nama pārdošanas sludinājumā teikts, ka privātmāja ar kopējo platību 357,3 kvadrātmetri celta 20. gadsimta trīsdesmitajos gados kā pasūtījums Zviedrijas vēstniekam Latvijā un mājā ir dzīvojušas daudzas Latvijā ar kultūru saistītas personas. Tāpar norādīts, ka ēka ir Valsts nozīmes arhitektūras piemineklis un tai ir īpaša aura.

Mājā izvietotas astoņas istabas, četras no tām guļamistabas. Pagrabstāva telpās ievietota darba sadzīves zona ar dušu – katlu māja, kurā ieeja ir gan no mājas otras puses, gan no iekšpuses koridora. Māja ir divos stāvos ar papildus izbūvētu trešo stāvu, kurā ir istaba ar terasi. Divām guļamistabām otrajā stāvā ir izeja uz terasēm. Māju ieskauj labiekārtota, apzaļumota teritorija.

Intervijā žurnālam "Santa" Milena šovasar skaidroja, ka lēmums par mājas pārdošanu saistīts ar šķiršanos no vīra uzņēmēja Gintara Kavača.

"Sagaidīju, lai meitai paliek 18 gadu, lai izšķirtos bez problēmām. Tagad gribas aizvērt šo lappusi un sākt jaunu. Esmu nogurusi no šīs mājas. Pārāk liela mums, prasa daudz darba un līdzekļu," žurnālam "Santa" atklāja Milena.

Mūrnieces ģimenes ligzdiņa

Foto: DELFI

Šis uzskatāms par budžeta klases piedāvājumu, salīdzinot ar citu sabiedrībā zināmo cilvēku īpašumu cenām. Piecistabu dzīvokļa sākuma cena bija 146 tūkstoši eiro, bet tagad tas sludinājumu portālos atrodams par nedaudz zemāku cenu – 138 tūkstošiem.

Gaišreģes nams

Foto: Publicitātes foto
Pavisam nesen izdevums "Privātā Dzīve" vēstīja, ka pārdošanā nonācis arī nams Engures novadā, kurā mitinās slavenā Latvijas gaišreģe Ragaciema Agnese, kas plašāku atpazīstamību iemantoja pēc dalības šovā "Patiesības spogulis".
Kā liecina portālā "Starlex.lv" ievietotais sludinājums, trīs stāvu mājas cena ir 285 tūkstoši eiro. Lai gan pašā sludinājumā netiek atklāts, kas bijusi mājas iemītniece, portālā "City24.lv" mājas aprakstā lasāms – "līdz šim šī vieta ir svētīgas mājas tautā zināmajai gaišreģei Ragaciema Agnesei".

Jāņa Dāvja villa 'Margarita'

Foto: LETA
Pērnā gada sākumā plašākai sabiedrībai tapa zināms, ka pārdošanā nonācis savulaik "Admirāļu kluba" īpašniekam Jānim Dāvim, kurš mūžībā devā 2015. gada pavasarī, piederošā Jūrmalas villa "Margarita".

Kad žurnāls "Privātā Dzīve" vēstīja par nekustamo īpašumu kompānijas "Baltic Sotheby's International Realty" mājaslapā publicēto sludinājumu, villas cena nebija norādīta, bet tagad vietnē "Sothebysrealty.com" atrodamā informācija liecina – villas cena ir 8,7 miljoni eiro.

Īpašums ir gana iespaidīgs – četru stāvu mājā ir piecas guļamistabas, piecas vannasistabas, halle ar astoņus metrus augstiem griestiem un iespaidīgu kamīnu, baseins, un daudz citu nama iemītnieku ērtībai domātu lietu, par kurām savulaik, būvējot sievas vārdā nosaukto villu, parūpējies Dāvis. Nama pagrabstāvā ir atpūtas zona, kurā ir arī mājas kinoteātris un vīna pagrabs.

Otrs greznākais nams Jūrmalā?

Foto: LETA

Pērnā gada sākumā izplatījās ziņas, ka par 15 miljoniem tiek pārdota bijušā "Parex" bankas līdzīpašnieka Viktora Krasovicka ģimenei piederošā "Villa Marta". Kā, vēstot par īpašuma nonākšanu tirgū, ziņoja "Dienas Bizness", tas ir viens no Latvijā dārgākajiem privātmāju kompleksiem.

Pirms astoņiem gadiem laikraksts Latvijas 25 visdārgāko privātmāju un dzīvokļu sarakstā "Villa Marta" ierindoja otrajā vietā – uzreiz aiz otra "Parex" bankas līdzīpašnieka Valērija Kargina toreiz svaigi uzbūvētās Jūrmalas "Villa Adlera".

Īsi pēc ziņām par pārdošanu gan nekustamo īpašumu kompānija "Baltic Sotheby's International Realty" steidza ziņot, ka nenodarbojas ar "Villa Marta" pārdošanu, bet arī tagad portālā "Sothebysrealty.com" starp namiem Jūrmalā, kurus iespējams nopirkt, pārādās sludinājums par "Villa Marta" – īpašuma cena gan nav norādīta, minot, ka to var uzzināt pēc pieprasījuma.

Kamēr nama iespējamās pārdošanas liktenis ir neskaidrs, jau pāris vasaras tajā dzīvo Krievijas zvaigžņu pāris Alla Pugačova un Maksims Galkins.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!