Foto: Vida Press

Nav šaubu, ka daudzas sievietes sapņo kādu dienu pozēt ja ne uz žurnāla "Playboy" vāka, tad vismaz tā lappusēs. Tiesa, vēsture pierādījusi – atkailināšanās pasaulslavenajā izdevumā ne visiem zaķīšiem nesusi laimi. Dažas daiļavas piemeklējis pagalam skumjš liktenis un dažādas likstas.

Pāragras nāves, nopludināti seksa video, seksuālā uzmākšanās un tiesas prāvas – likstu zaķīšiem nav trūcis, un izdevums "Fox News" apkopojis septiņus šokējošākos un satraucošākos skandālus, kuros iesaistītas slavenas sievietes, kuras savulaik pozējušas "Playboy" un baudījušas impērijas dibinātāja Hjū Hefnera labvēlību.

'Zaķītis', kurš dabūja pēc nopelniem

Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītā gada vasarā viedokļu krustugunīs nonāca "Playboy" modele un aktrise Danija Matersa (attēlā), kura fitnesa zāles apmeklējuma laikā slepus nofotografēja kādu kailu sirmgalvi un šo kadru publiskoja sociālajā tīklā "Snapchat".

Klāt pievienotais komentārs bija nievājošs mājiens par kundzītes ķermeņa formām. "Ja es redzēto nevaru padarīt par nebijušu, arī jūs to nevarēsiet," par 70 gadus veco sirmgalvi bija ņirgājusies modele.

Lai gan Matersa vēlāk publiski atvainojās par savu rīcību, bija jau par vēlu – daudziem viņas nodarījums šķita nepiedodams. "Playboy" zaķis stājās tiesas priekšā, un šovasar tika lemts, ka viņai par sirmgalves pazemošanu tiks piespriests 30 dienu sabiedriskais darbs. Lieki piebilst, ka šis izgājiens pamatīgi iedragājis arī modeles karjeru.

Annas Nikolas Smitas traģiskais liktenis

Foto: Vida Press Kopā ar Hjū Hefneru 1993. gadā

Viena no visu laiku slavenākajām un aprunātākajām modelēm, 1993. gada zaķītis Anna Nikola Smita (attēlā kopā ar Hjū Hefneru), savas dzīves laikā ievērību izpelnījās ne tikai ar efektīgo izskatu, bet arī privātās dzīves likstām, kas vainagojās ar traģisku un pāragru nāvi.

Tabloīdu ziņu virsrakstos Smita nonāca 1994. gadā, kad viņa otro reizi izgāja pie vīra. Tolaik 26 gadus vecā daiļava mija gredzenus ar naftas magnātu Hovardu Māršalu, kurš jau bija sasniedzis 89 gadu vecumu. Abi bija iepazinušies kādā Hjūstonas striptīza klubā.

Šai laulībai, kuru daudzi uzskatīja par aprēķinu, nebija lemts ilgs mūžs – 14 mēnešus pēc kāzām turīgais kungs zaudēja cīņu ar vēzi.
Foto: Vida Press
Kas interesanti, Māršals savā testamentā sieviņu nebija pieminējis, un drīz vien starp atraitni un nelaiķa radiniekiem sākās gara un mokoša tiesāšanās, kurai punkts tika pielikts 2007. gada 8. februārī, kad tobrīd 39 gadus vecā Smita tika atrasta mirusi kādas viesnīca numuriņā.

Likstu vajātā un nomāktā sieviete bija pārdozējusi recepšu medikamentus. Jāatzīmē, ka piecus mēnešus pirms savs nāves Smita zaudēja savu pirmdzimto dēlu Danielu, kurš 20 gadu vecumā arī mira no medikamentu pārdozēšanas.

Merilinas Monro spožums un posts

Foto: AP/Scanpix

Ne velti modele un aktrise Merilina Monro (attēlā) tiek dēvēta par visu laiku leģendārāko "Playboy" zaķīti – tieši viņa bija tā, kura tālajā 1953. gadā rotāja pirmā žurnāla vāku.

Pozēšana "Playboy" Monro uz visiem laikiem padarīja par seksa simbolu, un viņas sievišķība un šarms reti kuru atstāja vienaldzīgu. Tiesa, aiz blondās skaistules seksapīla slēpās nedrošība un kompleksi, kas pārauga depresijā, un mierinājumu daiļava rada šampanietī, miegazālēs, apreibinošās vielās un slavenu vīriešu skavās, un beigās tas viņu noveda kapā.

Monro vētrainā dzīve aprāvās, kad viņai bija 36 gadi. 1962. gada 5. augustā privātmājā Losandželosā tika atrasts viņas līķis, un oficiālā versija liecināja, ka viņa pārdozējusi barbiturātus. Tiesa, joprojām tiek diskutēts, vai aktrises nāve bija nejaušība, pašnāvība vai pasūtījuma slepkavība.

Viena no populārākajām versijām par aktrises nāvi ir slepkavība, ko sarīkojuši ASV specdienesti, lai izvairītos no skandāla par Monro intīmajiem sakariem ar brāļiem Džonu un Robertu Kenedijiem. Savukārt citi uzskata, ka slepkavību pasūtījusi mafija.

Pamelas Andersones nopludinātie seksa video

Foto: Vida Press

Modele un aktrise Pamela Andersone ir viens no "Playboy" favorītzaķīšiem – viņa izdevumā atkailinājusies vairākkārt. Jāpiebilst, ka skaistule drēbītes nometusi ne tikai žurnāla lappusēs, bet arī privātajos seksa video, kas nonākuši atklātībā un izraisījuši lielu skandālu.

Skumjā kārtā Pamela no savām kļūdām, šķiet, nemācās vai arī pārāk uzticas vīriešiem, jo viņa uz nopludinātu video grābeklīša uzkāpusi divas reizes.

Deviņdesmito gadu beigās publiskajā telpā nonāca pikants sižets, kurā Andersone draiskojas ar amerikāņu rokeri Bretu Maiklsu. Video gadiem ilgi cirkulēja interneta vidē, līdz 2005. gadā tas tika izdots DVD formātā.

Savukārt medusmēneša laikā ar mūziķi Tomiju Lī, ar kuru Andersone bija precējusies no 1995. līdz 1998. gadam, tika uzņemta pornofilma, kas vēsturē iegājis kā viens no pirmajiem interneta vidē nopludinātajiem slavenību seksa video.

Dorotijas Stratenas šausminošā nāve

Foto: Vida Press

Kanādiešu izcelsmes modele un aktrise Dorotija Stratena (attēlā kopā ar Hjū Hefneru) 1979. gadā kļuva par "Playboy" mēneša meiteni, bet 1980. gadā – par gada zaķīti. Tiesa, simpātiskās sievietes zvaigzne izdzisa tikpat strauji, cik tā iemirdzējās. Viņas dzīvi aprāva baisa slepkavība.

Stratenai bija tikai 20 gadi, kad viņa tika nogalināta. Slepkavību pastrādāja viņas greizsirdīgais vīrs Pols Snaiders, kurš kontrolēja katru sievas soli un cītīgi uzraudzīja arī to, kā attīstās viņas karjera.

Snaideru uz tik neprātīgu soli pamudināja Dorotijas romāns ar filmu režisoru Pīteru Bogdanoviču. Greizsirdīgais vīrs vispirms sievu izvaroja un tad viņu nošāva. Tajā pašā dienā viņš izdarīja pašnāvību.

Kasandra Linna – kokaīna pārdozēšana un nāve vannā

Foto: Vida Press

Vēsture pierādījusi, ka slava un bagātība nereti iet roku rokā ar atkarībām un vētrainu uzdzīvi. "Playboy" modelei Kasandrai Linnai (attēlā), kura žurnālā debitēja 2006. gadā, par saviem grēkiem nācās samaksāt visaugstāko cenu – ar savu dzīvību.

2014. gada janvārī tobrīd 34 gadus vecā Kasandra tika atrasta mirusi kādas viņas paziņas Losandželosas dzīvokļa vannā. Ekspertīzē tika secināts, ka simpātiskā sieviete pārdozējusi kokaīnu un alkoholu.

Tāpat izmeklēšanā atklājās, ka Kasandra narkotikas lietojusi vairākus gadus, un daudzi toreiz sprieda, ka sievieti no ceļa, iespējams, novedusi dzīve izdaudzinātajā "Playboy" savrupnamā.

Bila Kosbija seksuālās uzmākšanās upuris

Foto: Vida Press

Ne bez iemesla šajā apkopojumā iekļuvis modeles un aktrises Hlojas Goinsas (attēlā) vārds.

Goinsa 2014. gadā papildināja to sieviešu pulciņu, kas seksuālā izmantošanā apsūdzējušas bēdīgi slaveno amerikāņu komiķi un aktieri Bilu Kosbiju. Daiļaviņa apgalvoja, ka vīrietis viņu sazāļojis un izmantojis.

Goinsa apsūdzībās bija norādījusi, ka 2008. gadā ballītē "Playboy" savrupnamā Kosbijs viņai iedevis dzērienu, kurā kaut kas bijis iebērts, jo viņa uz brīdi atslēgusies. Kad daiļaviņa atjēgusies, viņa bijusi gultā kaila, bet Kosbijs blakus pašapmierinājies un sūkājis viņas kāju pirkstus.
Foto: Vida Press
Modele vēlāk vēlējās ierosināt atsevišķu sūdzību arī pret Hjū Hefneru, norādot, ka "Playboy" šefs esot līdzvainīgs notikušajā, jo viņš bijis ballītes rīkotājs. Goinsai gan neizdevās panākt iecerēto – tiesa viņas apsūdzības pret Kosbiju un Hefneru noraidīja.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!