Foto: DELFI/F64
Pirms ikgadējās pārejas uz vasaras laiku, izdevums "Privātā Dzīve" devies uz Saeimu, lai uzzinātu, kādus laikrāžus lieto mūsu deputāti. Izdevums noskaidrojis, ka politiķim Aināram Šleseram (LPV) uz rokas ir tas pats smalkais pulkstenis, kuru viņš nenorādīja amatpersonas deklarācijā laikā, kad bija Rīgas vicemērs.

Izklaušinot tautas kalpus, žurnālam izdevies noskaidrot, ka daudzi deputāti gājuši līdzi laikam un izmanto viedpulksteņus, kas noder gan sportojot, gan noietos soļus skaitot. Taču parādās arī pa kādam smalkākam izstrādājumam, tiesa, deputāti lielākoties izvairās nosaukt sava pulksteņa cenu. Daudziem tas arī ticis pasniegts kā dāvana.

Atklātāks bijis Saeimas Budžeta un finanšu komisijas vadītājs, bijušais finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) – viņš demonstrē zīmola "Kristian Kiel" pulksteni, kurš maksājis tikai 199 eiro un rāda gan vietējo, gan lielāko pasaules galvaspilsētu laiku.

"Privātā Dzīve" apskatījusi arī Aināra Šlesera laikrādi – tas pats Šveices dārgā gala zīmola "Breguet" pulkstenis, ap kuru tālajā 2009. gadā izvērsās skandāls, proti, tolaik būdams Rīgas vicemērs, viņš šo smalko zelta laikrādi ar turbijona mehānismu nebija norādījis amatpersonas deklarācijā, par ko pat bija sākts kriminālprocess.

Tagad Šlesers žurnālam saka: "Par pulksteni neko nestāstīšu, esmu visu deklarējis!"

Glauno pulksteni politiķis pircis 2007. gadā par apmēram 30 tūkstošiem latu jeb 50 tūkstošiem eiro. 2009. gadā viņš ar to uz rokas ieradās Latvijas Televīzijā, lai piedalītos raidījumā "100. panta preses klubs". Pārraidē vaicāts par rokaspulksteni, Šlesers pauda neizpratni par to, kāpēc gan šāds iegādes darījums viņam būtu jāuzrāda oficiālajā deklarācijā.

Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu policijas pārvaldē pēc tam tika sākts kriminālrprocess par tobrīd Rīgas vicemēra dārgā pulksteņa nedeklarēšanu, bet 2010. gadā lieta tika izbeigta nozieguma sastāva trūkuma dēļ.

Plašāk par politiķu pulksteņiem lasāms 21. marta izdevumā "Privātā Dzīve"!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!