Foto: Privātais arhīvs
Klīnikā Taizemē dzimuma maiņu veikusi 38 gadus vecā Madara Marta Šterna, kuru Latvijā iepazina no TV3 šova "Operācija: Jauna dzīve". Madarai, kura iepriekš bija precējies trīs bērnu tēvs Māris, šovā gan uzlaboja smaidu, gan izņēma sēkliniekus, un tālajā zemē viņa atbrīvojusies arī no dzimumlocekļa.

Kā noskaidrojis izdevums "Privātā Dzīve", dzimuma maiņas process Taizemē viņai izmaksājis apmēram 20 tūkstošus eiro, tomēr summa kļūs lielāka, jo Madara nolēmusi šajā zemē uzturēties ilgāk.

Vaicāta, kā jūtas pēc operācijas, kurā viņai noņemts vīrieša dzimumloceklis un izveidoti sievietei raksturīgi orgāni, Madara teic, ka jau tagad augusi viņas pārliecība par sevi. "Šī operācija ir tikai manai labsajūtai, lai varu doties uz pludmali un vairs nevajadzētu mocīties, slēpjot to, kā sievietēm nav. Tas viss tādēļ, lai man būtu ērti – nebūtu katru dienu jāpārkāpj sajūtai, ka man jāpieskaras tam, lai nomazgātos. Nebūtu tas katru dienu jāiekārto tā, lai izskatītos, ka tā nemaz nav. Reizēm tas viss jau pēc pāris stundām pārvēršas agonijā dažādu kustību dēļ, kas liek tam iziet no vietas," par traucējošo dzimumlocekli saka programmētāja Madara.

Vienlaikus viņai ir arī skarbs vārds sakāms par Latvijas LGBT kopienu. Sākumā saņēmusi atbalstu, vēlāk Madara secinājusi, ka tā tāda izkārtne vien ir: Madara piedzīvojusi dzīvībai bīstamu uzbrukumu, vērsusies pēc palīdzības kopienā, taču viņas rakstīto divu nedēļu laikā neviens pat neesot izlasījis, "Privātajai Dzīvei" atklāj transpersona. "Esmu sapratusi, ka Latvijas LGBT kopienas ir tikai tam, lai parādītu, ka pie mums kaut kas tāds tomēr ir. Bet kas tieši, to neviens nezina, jo šīm kopienām nav ne mājaslapas, ne kontaktu. Viss figurē tikai starp LGBT cilvēkiem. Ja esi apjucis, nobijies, bailīgs – tu pat īsti nezini, kādu palīdzību vari dabūt, kur iet, kur satikt savējos, kur jutīsies droši," viņa skaidro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!