Foto: F64

Trešdien, 3. jūnijā, Saeimā notiek Valsts prezidenta vēlēšanu pirmā kārta, un dienas otrajā pusē pēc trim balsojumiem tapis zināms, ka no četriem kandidātiem palikuši vairs tikai divi – Raimonds Vējonis un Egils Levits. Kā viņu stilu vērtē modes un stila jomas eksperti?

DELFI Izklaidei prezidenta amata kandidātu ģērbšanās stilu, frizūras un kopīgo tēlu vērtē modes blogeris Deniss Ševeļovs un friziere un skaistumkopšanas salona BB Binnija īpašniece Binnija Ārberga

Foto: LETA
Egils Levits - ar savu šarmu

"Ar Egila Levita tēlu viss ir kārtībā. Viņš izskatās labi un prestiži. Svarīgi ir ne tikai mati, bet viss vizuālais tēls kopumā. Tauta spriedīs par prezidentu pēc vārdiem un darbiem, taču arī vizuālais tēls ir ļoti svarīgs," uzsver Binnija.

Viņa atgādina, ka imidžs, kurš ne vienmēr atbilst kādiem iedomātiem standartiem par to, kā jāizskatās valsts prezidentam, spēlējis ļoti lielu lomu, piemēram, Džona Kenedija un Nikolā Sarkozī gadījumos.

"Sarkozī daudziem palicis atmiņā tieši ar vizuālo tēlu, ne dēļ darbiem," atgādina Binnija. Denisu gan Levita īpatnējā sasuka mazliet mulsina.

"Levits vairāk izskatās kā zinātnieks vai kultūras darbinieks. Taču vēlos uzsvērt, ka visi četri prezidenta amata kandidāti ir kārtīgi vīrieši, kas kopj sevi, un tas ir galvenais. Kādus katram tos matus Dievs devis, ar tādiem jāstaigā. Kādam to matu ir vairāk, kādam mazāk.

Jebkurā gadījumā nevienam ar matu sakārtojumu nav tik traki, kā tas savulaik bija Valdim Zatleram. Iespējams, tieši tas, ka viņam bija ļoti daudz matu, arī radīja grūtības.

Un mati galu galā nav svarīgākais, galvenais, lai valsts prezidents nav tik bargs kā kaimiņvalsts Lietuvas Daļa Grībauskaite," spriež Deniss.

Foto: DELFI

Raimonds Vējonis - vajag vairāk glances

Attiecībā uz Vējoņa ārējo veidolu, ekspertiem nav ne kur piesieties, ne ko izcelt. Vējoņa tēls nav no tiem atmiņā paliekošajiem, taču, kā uzsver Binnija, matu sakārtojumu vajadzības gadījumā var mainīt stundas laikā - svarīgākais, lai vīrietis izskatītos gana sakopts un cienījams, un Vējonim ar to problēmu nav.

Arī Deniss spriež, ka Vējonim, ja tas kļūs par Valsts prezidentu, iespējams, derētu uzfrišināt savu tēlu pie friziera, lai uzliktu punktu uz ''i''.

"Vējonis pieder pie vecajiem politiķiem, kuri uzskata, kā publiskais tēls beidzas ar vārdiem. Gribētus vairāk glances," Vējonim iesaka Deniss.

Foto: F64
Izvērtējot jau no tālākas cīņas izkritušos kandidātus, blogeris Ševeļovs norādīja, ka tieši perfektais izskats varēja būt Mārtiņa Bondara kā prezidenta trūkums.

"Bondaram nav, kur piesieties - viņš vienmēr izskatās labi. Varbūt pat pārāk labi prezidentam," smejas Deniss, kurš arī sprieda - Bondars varētu būt par jauneklīgu prezidenta amatam.

Abi eksperti gan kā Bondara imidža lielāko plusu minēja viņa sievu, kura būtu perfekta pirmā lēdija.

Foto: F64

Spriežot par Sergeja Dolgopolova stilu, Deniss lietoja trāpīgo vārdu " senils", taču uzsver, ka šajā gadījumā tas nebūs mīnuss.

"Izskats ir personības manifestācija. Visi atceras Vairas Vīķes-Freibergas puķaino kleitu. Tie laiki ir pagājuši. Mēs esam Eiropas politikā jau sen, un katram no politiķiem ir savi konsultanti.

Galvenais, lai paši izvirzītie kandidāti paši savā tēlā jūtas labi. Ja tā ir, arī es piekrītu, ka viņi izskatās labi," uzskata Deniss.

Binnija gan attiecībā uz Dolgopolova imidžu nebija tik labvēlīgi noskaņota. "Par viņu man šajā sakarā par nav ko teikt. Tur viss ir lielā tūtē," politiķa tēlu vērtēja Binnija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!